آگاه: «تعجب نکنید اگر ما، روزنامهنگاران، دیگر خبرها را پوشش ندهیم. به خدا قسم امروز از شدت گرسنگی نتوانستم از جا بلند شوم. هیچ غذایی وجود ندارد. حتی اگر کسی پول داشته باشد، باز هم چیزی در بازار نیست که بشود خرید. ما همه در حال گرسنگیکشیدن هستیم. ما همه در حال مردن هستیم.» این جملاتی است که چند روز پیش، ناهد حجاج، خبرنگار ساکن غزه در صفحه مجازی خود منتشر کرد. جملات و عباراتی که بیانگر بیداد گرسنگی در غزه است؛ طاقت همه ساکنین غزه بهواسطه بیغذایی طاق شده است. تصاویر مخابره از غزه نشان میدهد که مردم این باریکه از گرسنگی بر روی پاهای خود نمیتوانند بایستند و نای هیچ کار و فعالیتی را ندارند. خالد صلاح، پدر فلسطینی میگوید: کلیهام را میدهم، فقط در ازای یک کیسه آرد برای بچههایم. طبق تصاویر منتشره، یک پیرمرد فلسطینی از شدت گرسنگی که صهیونیستها ایجاد کردهاند در صف غذا جان داد.
سلاح نامرئی صهیونیستها
قحطی آب و غذا در غزه، سلاحی است که این روزها رژیم صهیونیستی و حامیانش، در مقابل صورت مردمان غزه گرفتهاند. بر اساس اعلام دفتر سازمان ملل برای هماهنگی امور بشردوستانه، ساکنان غزه گرسنهترین مردم روی زمین هستند و غزه خطرناکترین مکان زمین برای کودکان، خبرنگاران و نیروهای امدادی است. برنامه جهانی غذا نیز اعلام کرده است که یک نفر از هر سه نفر در غزه برای چندین روز متوالی قادر به خوردن غذا نیست. بحران گرسنگی در نوار غزه به سطحی بیسابقه رسیده است و مردم از کمبود کمکها میمیرند. از سوی دیگر نیز مراکز توزیع غذا با حملات صهیونیستها تبدیل به قتلگاه مردم بیپناه غزه شده است. بسیاری از کاربران ایکس (توییتری) از شنیدن این اخبار و دیدن تصاویر آن تاب نیاوردند و در حال نشر هشتگ غزه یا هشتگ غزة تقتل جوعاً؛ غزه از گرسنگی در حال مرگ است، هستند.
مرگ بهواسطه گرسنگی
روزی در غزه، اگر کسی دیگری را گرسنه خطاب میکرد، دشنامی بزرگ به شمار میرفت؛ چرا که این واژه به حرص و طمع و میل به تصاحب اموال دیگران تعبیر میشد. اما واقعیت تلخ امروز همه چیز را تغییر داده است؛ اکنون کسی از گفتن گرسنهام، شرم ندارد. گرسنگی دیگر یک لکه ننگ نیست، بلکه سرنوشت مشترک ساکنان غزه است؛ واقعیتی که مرگ ناشی از آن به امری عادی بدل شده، در حالی که جهان تماشاچی بیعمل مانده است.
طبق اعلام دفتر رسانهای دولت غزه، شمار کودکانی که به علت سوءتغذیه جان خود را از دست دادهاند به ۶۹ نفر رسیده و ۶۲۰ بیمار دیگر قربانی کمبود غذا و دارو شدهاند. این دفتر تاکید کرد که ارتش صهیونیستی با گذشت ۱۳۹ روز، همچنان تمام گذرگاههای نوار غزه را بسته و مانع ورود ۷۶ هزار و ۴۵۰ کامیون حامل کمکهای بشردوستانه و سوخت شده است. در همین چارچوب، ۶۵۰ هزار کودک در معرض مرگ ناشی از گرسنگی قرار دارند و ۱۲ هزار و ۵۰۰ بیمار سرطانی و حدود ۶۰ هزار زن باردار در خطر مرگ ناشی از نبود درمان و غذا هستند. به گفته این نهاد، رژیم اشغالگر عمدا ۴۲ آشپزخانه مردمی و ۵۷ مرکز توزیع کمکها را هدف قرار داده و ۱۲۱ حمله علیه کاروانهای امدادی انجام داده است. علاوه بر این، حملات مرگبار به مراکز موسوم به کمکهای بینالمللی، تاکنون ۸۷۷ شهید و بیش از ۵۶۶۶ مجروح برجای گذاشته، در حالی که ۴۲ نفر همچنان مفقود هستند.
ضرورت ایجاد روزهای خشم جهانی
همزمان، جنبش حماس و سایر گروههای مقاومت با انتشار بیانیههایی از جهان عرب، امت اسلامی و همه آزادگان جهان خواستند روزهای خشم جهانی ایجاد کنند؛ روزهایی برای راهپیماییهای گسترده، اقدامات سیاسی، دانشجویی و کارگری بهمنظور افشای جنایات اسرائیل و حمایت از پایداری مردم غزه. حماس در بیانیه خود تصریح کرد که دولت فاشیست رژیم صهیونیستی به کشتار غیرنظامیان از طریق بمباران و گرسنگی ادامه میدهد، در حالی که جامعه جهانی در سکوتی تاسفبار نظارهگر است. گردانهای قسام نیز با پخش پیامی تصویری از زبان سخنگوی نظامی خود، ابوعبیده، کشورهای عربی و اسلامی را خطاب قرار داد و گفت: شما در برابر خدا و در برابر هر کودک یتیم، هر مادر داغدار و هر مجروح و گرسنهای مسئولید. سکوت و بیعملی شما به بهای خون دهها هزار بیگناه تمام شده است. او تاکید کرد که رژیم صهیونیستی تنها به این دلیل مرتکب نسلکشی شده که از مجازات اطمینان داشته و بر سکوت و خیانت حساب کرده است.
تماشاچی نباشیم!
گروههای مقاومت در بیانیههای جداگانهای خواستار ترک جایگاه تماشاگران و خروج به خیابانها، محاصره سفارتخانههای رژیم صهیونیستی و متحدانش و اعتراض به کشتار مردم غزه شدند. آنان خطاب به نخبگان، علما و ملتهای مسلمان تصریح کردند: اگر امروز حرکت نکنید، پس چه زمانی خواهید کرد؟ زندگی موضعگیری است و امروز، روز موضعگیری شماست.
عبدالملک الحوثی، رهبر مردم یمن نیز اعلام کرد: حجم فاجعه و مظلومیت مردم فلسطین در نوار غزه خطری برای کل امت است. آنچه بر مردم فلسطین در نوار غزه میگذرد، فاجعهای بسیار هولناک و مظلومیتی بزرگ است. وی افزود: مردم فلسطین در غزه اکنون در سختترین مرحله از مراحل گرسنگی قرار دارند و به جایی رسیدهاند که کودکان به طور روزانه به دلیل گرسنگی شهید میشوند. رهبر یمن خاطرنشان کرد: دشمن اسرائیلی موضوع کمکهای انسانی را مهندسی کرده است تا آنها را به تلههای کشتار و نابودی تبدیل کند. بسیاری از مردم غزه در وضعیت گرسنگی شدید و فاجعهای هولناک به سر میبرند، در حالی که صدها میلیون عرب و دو میلیارد مسلمان صرفا تماشاگر هستند؛ گویی که یک امت ناتواناند. وی تصریح کرد: تماشاگر بودن امت و شانه خالیکردن از مسئولیت نسبت به غزه، خطر بسیار جدی برای آن ایجاد میکند و به خاطر آن در دنیا و آخرت مورد مواخذه قرار میگیرد. نظارهگربودن امت و شانه خالیکردن از مسئولیتش نسبت به غزه نشاندهنده میزان تنزل در واقعیت آن از نظر آگاهی، احساسات انسانی و اخلاق پسندیده است. مشاهده صحنههای فاجعهبار کودکان غزه که از گرسنگی میمیرند، وضعیت بسیار شرمآوری برای عربها در وهله نخست و برای سایر مسلمانان است.
عبدالملک الحوثی اظهار کرد: حجم انفعال وحشتناک امت باعث شده دشمن اسرائیلی و آمریکایی اطمینان حاصل کنند که هر کاری هم علیه مردم فلسطین انجام دهند، هیچ واکنشی به آنها نشان داده نخواهد شد. وی عنوان کرد: یمن به خاطر اقدامات حمایتی خود از غزه، با هزاران حمله هوایی، محاصره شدید و کاهش بسیار زیاد کمکهای انسانی و جنگ اقتصادی سازمانیافته مواجه شده است. یمن به دلیل همراهی با غزه، با جنگ تبلیغاتی بسیار عظیمی مواجه است که هدف آن تضعیف جهتگیری مردم و منحرف کردن آنها از توجه به مسائل بزرگشان است.
شراکت اروپا در تحمیل گرسنگی به مردم غزه
اما دفتر رسانهای دولت غزه در بیانیهای دیگر، اتحادیه اروپا را به همدستی سیاسی و اخلاقی در جنایت نسلکشی رژیم صهیونیستی متهم کرد. این بیانیه، موضع رسمی اروپا را که در نشست اخیر وزرای خارجه در بروکسل بازتاب یافت، مصداق فروپاشی اخلاقی و سیاسی توصیف کرد. همچنین اظهارات جوزپ بورل، مسئول پیشین سیاست خارجی اتحادیه اروپا، مبنی بر اینکه اروپا تصمیم گرفته اسرائیل را مجازات نکند و اجازه تداوم نسلکشی را بدهد، سندی از همدستی آشکار غرب دانست. این دفتر تاکید کرد که اکتفا به نظارت در قبال نسلکشی، خیانتی به ارزشهای انسانی است و عدم هرگونه اقدام تنبیهی چراغ سبزی آشکار برای ادامه کشتارهای رژیم صهیونیستی به شمار میرود. بر همین اساس، اتحادیه اروپا مسئولیت کامل سیاسی و اخلاقی این جنایات را برعهده دارد و باید فورا توافقنامههای همکاری با رژیم اشغالگر را تعلیق کرده و عاملان این جنایات را به محاکمه بکشاند. جبهه خلق برای آزادی فلسطین نیز اتحادیه اروپا را شریک سیاسی و اخلاقی در فاجعه گرسنگی دانست و تاکید کرد که این اتحادیه با وعدههای دیپلماتیک بیاثر، عملا به رژیم اشغالگر پوشش داده است.
نظر شما