طبق اعلام سخنگوی قوه قضاییه، وفق اطلاعیه شورای عالی امنیت ملی، آن دسته از متهمین مرتبط با موساد و دشمن متجاوز چنانچه قبل از دستگیری، خود را به عوامل انتظامی، اطلاعاتی و قضایی معرفی کرده باشند، در چارچوب قوانین و مقررات با آنها رفتار می‌شود و از تخفیفات لازم بهره‌مند می‌شوند.

از ارائه تخفیف تا برخورد با اشد مجازات

آگاه: اصغر جهانگیر، سخنگوی قوه قضاییه روز گذشته در نشست خبری خود روند دستگاه قضا در برخورد با مرتبطین رژیم صهیونیستی و عوامل بازداشتی را تشریح کرد و گفت: در خصوص کسانی که در این جریان دستگیر شدند یا پرونده‌ای برای آنها تشکیل شده است، باید این افراد را به چند دسته تقسیم کنیم. اگر کسانی مرتبط با جریانات دشمن بودند و برابر اطلاعیه‌ای که شورای عالی امنیت ملی صادر کردند قبل از دستگیری خود را به عوامل انتظامی، اطلاعاتی و قضایی معرفی کرده باشند، در چارچوب قوانین و مقررات با آنها رفتار می‌شود. وی ادامه داد: دسته دیگر کسانی هستند که مشمول ماده ۵۰۷ قانون مجازات اسلامی یا سایر قوانین مرتبط می‌شوند. طبق ماده ۵۰۷ قانون مجازات اسلامی اگر کسی علیه امنیت داخلی یا خارجی کشور اقدام کند و قبل از تعقیب یا اصل جنایت اسامی اشخاصی را که در فتنه و فساد دخیل بودند، به مامورین دولتی اطلاع دهد یا پس از شروع تعقیب با مامورین همکاری موثری را به عمل بیاورد از مجازات معاف می‌شود و در صورتی که شخصاً مرتکب جرم دیگری شده باشد، فقط به مجازات همان جرم رسیدگی خواهد شد. جهانگیر بیان کرد: در خصوص سایر افرادی که دستگیر شدند و به توصیه‌های مراجع انتظامی، اطلاعاتی و قضایی توجه نکردند. یعنی در حقیقت در صف دشمن حرکت و به نفع آنها اقدام کردند، مطمئناً با این افراد برابر مواضع قانونی و در چارچوب قوانین مقررات با رعایت عدالت اسلامی با اشد مجازات برخورد می‌شود و ان‌شاء‌الله به زودی احکام بازدارنده صادر خواهد شد و اطلاع‌رسانی لازم صورت خواهد گرفت.

آخرین وضعیت پرونده دو چهره سیاسی
سخنگوی قوه قضاییه در رابطه با پرونده مصطفی کواکبیان، چهره سیاسی اصلاح‌طلب و تشکیل پرونده برای ابوالفضل ظهره‌وند، نماینده دوره دوازدهم مجلس شورای اسلامی نیز گفت: درباره اظهارات آقای کواکبیان پرونده‌ای در دادسرای تهران به اتهام تشویش اذهان عمومی تشکیل شده که پس از انجام تحقیقات و بررسی، پرونده به دلیل عدم ارائه مستندات لازم توسط مدعی با قرار جلب به دادسری، کیفرخواست صادر شد و پرونده در تاریخ ۲۸ تیرماه برای رسیدگی به دادگاه ارسال شده است. سخنگوی قوه قضاییه در ادامه گفت: در مورد آقای ظهره‌وند نیز در دادسرای تهران پرونده‌ای به اتهام تشویش اذهان عمومی تشکیل شده است و این پرونده در مرحله انجام تحقیقات مقدماتی است و استعلام لازم از مجلس اخذ شده که به محض اینکه پاسخ لازم از مجلس گرفته شود، اقدامات کافی و تکمیل پرونده انجام خواهد شد.

پیگیری حقوقی جنایات آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به این سوال که باتوجه به تاکید مقام رهبری که قوه قضاییه باید جنایاتی که رژیم صهیونیستی و دولت آمریکا علیه کشور ایران مرتکب شدند را پیگیری حقوقی کند، قوه قضاییه چه اقداماتی را در حوزه مسئولیت خود انجام داده است و چه برنامه‌ریزی‌هایی برای آینده دارد، گفت: قوه قضاییه مصمم است تا با مستندسازی تمام زوایای جنایت رژیم صهیونیستی در محاکم داخلی و محاکم بین‌المللی اقدامات لازم را با همکاری وزارت امور خارجه، معاونت حقوقی ریاست جمهوری و سایر دستگاه ذیربط به عمل بیاورد. در حال حاضر نیز بلافاصله پس از شروع این تجاوزات با دستور ریاست قوه قضاییه، دادستانی کل کشور و معاونت بین‌الملل قوه قضاییه اقدامات خود را آغاز کردند. پرونده جنایات جنگی رژیم صهیونیستی علیه ملت ایران در دادستانی تهران تشکیل شده است و در مرحله رسیدگی مقدماتی قرار دارد. در حال حاضر دادستانی در حال بررسی آسیب‌های است که به نفوس مردم، اماکن و تجهیزات در کل کشور وارد شده است و با همکاری نهادهای نظامی و حاکمیتی تلاش می‌کند به سرعت فهرست جنایاتی که علیه ملت ایران شده است به صورت دقیق احصا شود تا امکان پیگیری‌های حقوقی و قضایی در محاکم داخلی و در محاکمه بین‌المللی فراهم شود.

پرونده فرزندان حجت الاسلام صدیقی در مرحله دادسرا در حال رسیدگی است
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درباره اینکه حجت‌الاسلام مصدق به دلیل ماجرایی مشابه پرونده فرزندان حجت الاسلام صدیقی از مسئولیت خود استعفا دادند آیا عدم استعفا و حضور فعال حجت‌الاسلام صدیقی به عنوان مسئول قضایی ممکن است باعث ایجاد ابهام در ذهن افراد شود یا خیر درباره آخرین وضعیت پرونده فرزندان حجت الاسلام صدیقی گفت: حجت‌الاسلام مصدق که معاون اول وقت قوه قضاییه بودند در جایگاه معاون اول بالطبع دارای اختیارات مهم قضایی و اداری بودند لذا از این باب که ماندن این شخص در آن کسوت شائبه ایجاد می‌کرد استعفا دادند ولی از قوه قضاییه نرفتند و در جای دیگری مشغول خدمت‌رسانی هستند.
وی ادامه داد: اما حجت‌الاسلام صدیقی در حال حاضر هیچ گونه مسئولیت قضایی و اداری در قوه قضاییه ندارند و صرفاً از سال ۹۲ تاکنون به عنوان مشاور رئیس قوه قضاییه انجام وظیفه می‌کند لذا از این بابت شائبه‌ای در پرونده مربوط به خانواده این شخص ایجاد نخواهد شد چرا که مسئولیت قضایی و اداری متوجه وی نیست و این دو موضوع با یکدیگر متفاوت هستند.
جهانگیر بیان کرد: پرونده در مرحله دادسرا در حال رسیدگی است، افرادی بازداشت شدند و تحقیقات از آنها به عمل آمده است. افراد دیگری که بازداشت نشده بودند احضار شدند و پس از تکمیل تحقیقات مقدماتی اطلاع رسانی لازم صورت‌خواهد گرفت.

تعداد شهدای جنگ تحمیلی رژیم صهیونیستی
سخنگوی قوه قضاییه در رابطه با آمار شهدای حمله رژیم صهیونیستی گفت: براساس آمار رسمی بنیاد شهید هزار و ۶۲ شهید در روزهای حمله جنایتکارانه رژیم صهیونیستی به شهادت رسیدند این آمار با کسانی در پزشکی قانونی برای آنها جواز دفن صادر شده متفاوت است و دلیل آن این است که مواردی که به پزشکی قانونی ارجاع شده و بقیه شهدا که ارجاع نشدند در حال انجام مراحل هستند. تعداد محدودی قطعات پیکر شهدا در پزشکی قانونی وجود دارد که از طریق DNA در حال شناسایی هستند.

۷۵ زندانی از اوین فرار کردند
جهانگیر همچنین در پاسخ به این سوال که آیا زندانیانی که پس از حمله رژیم صهیونیستی از این زندان فرار کردند، شناسایی و دستگیر شدند، گفت: بعد از این حمله وحشیانه که مغایر با همه پروتکل‌های بین‌المللی بود و در زمان هیچ جنگی شاهد نبودیم که به زندان‌ها حمله شود، تعدادی از زندانیانی که در محوطه عمومی زندان بودند، به‌خاطر شرایط ویژه‌ای که متوجه حفظ جانشان شد، از زندان خارج شدند. َ رسخنگوی دستگاه قضا بیان کرد: این خارج شدن از زندان را به عنوان فرار مستدل، نمی‌توانیم به حساب بیاوریم، تعدادی از کسانی که از زندان رفته بودند، خودشان برگشتند. بدون اینکه تحت تعقیب قرار بگیرند بعد از اینکه شرایط عادی شد به زندان برگشتند. کسانی هم که برنگشته بودند شناسایی و دستگیر شدند و در حال دستگیری هستند. کلاً تعداد زندانیانی که در این شرایط از زندان خارج شدند عمدتاً زندانیان رای باز بودند و جرایم سبک و کم اهمیتی داشتند. جهانگیر گفت: در جریان حمله ۷۵ نفر از زندانیان از زندان خارج شده بودند و اطلاعی از ایشان نبود، تاکنون ۴۸ نفر یا خودشان بازگشتند یا دستگیر شدند و ۲۷ نفر که باقی ماندند در صورتی که حاضر نشوند و خودشان را معرفی نکنند، حتماً طی روزهای آتی دستگیر خواهند شد. در بین این زندانیان هیچ‌کدام از جواسیس یا زندانیان یا جرایم امنیتی یا جرایم مهم دیده نمی‌شود. منظور همان ۲۷ نفری است که الان در زندان نیستند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.