آگاه: در حالی که به آغاز سفرهای اربعین نزدیک میشویم، بسیاری از مسافران در این ایام همچنان به دنبال خرید بلیت، به ویژه برای بخش هوایی و زمینی هستند؛ چرا که در بخش هوایی، ظرفیت صندلیها به دلیل نبود ناوگان و همچنین گرمای هوا در مقایسه با سالهای گذشته کاهشی شده است. بر اساس این گزارش در بخش هوایی به دلیل آن که امسال امکان استفاده از ناوگان هوایی MD وجود ندارد، بنابراین تعداد ناوگان کاهشی و از طرف دیگر ظرفیت صندلیها در این بخش در مقایسه با سالهای گذشته کاهشی شده است؛ در این زمینه صانعی معاون هوانوردی و امور بینالملل سازمان هواپیمایی کشور، چندی پیش اعلام کرد که در حال رایزنی برای استفاده از ظرفیت ناوگان MD در ایام اربعین هستیم. چرا که به طور معمول در ایام اربعین به صورت هفتگی ۱۱۰۰ به عراق پرواز داریم. وی ادامه داد: در ایام اربعین سال گذشته هواپیماهای بوئینگ MD حدود ۴۰ درصد زائران را جابهجا کردند.
صانعی با اشاره به اینکه در بین ایرلاینهای داخلی، هواپیمایی آتا بیشترین ناوگان MD را در اختیار دارد، افزود: در حال برنامهریزی برای سفر به عراق در همین رابطه هستیم. در این زمینه با آقای آلصادق، سفیر جمهوری اسلامی ایران در عراق و دفتر مربوطه مکاتبه کردهایم تا با مسئولان سازمان هواپیمایی کشوری عراق جلسهای را برگزار کنیم.
معاون هوانوردی سازمان هواپیمایی کشوری، با بیان اینکه در سایر کشورها و حتی اتحادیه اروپا پرواز هواپیماهای امدی انجام میشود، اظهار کرد: این هواپیماها همکانون به مسقط، دبی و قطر پرواز میکنند و هیچ مشکلی ندارند. بر اساس این گزارش، صدیقنیا مدیرکل دفتر نظارت بر فرودگاهها و دفاتر خدمات مسافرت هوایی بیان کرد: بازه زمانی اربعین حسینی سال ۱۴۰۴ در حوزه هوایی، از ۱٧ مردادماه تا ۲۶ مردادماه تعیین شده است. صدیقنیا ادامه داد: بهای کل بلیت یک طرفه از استانهای خراسان، سیستان و بلوچستان، کرمان، یزد، هرمزگان، فارس، مازندران و گلستان به بغداد یا نجف اشرف هفت و نیم میلیون تومان و به صورت رفت و برگشت ۱۵ میلیون تومان تعیین شد.
به گفته وی، بهای کل بلیت یک طرفه از تهران و سایر استانهای کشور، به استثناء استانهای فوقالذکر به بغداد یا نجف اشرف و بالعکس، حداکثر شش و نیم میلیون تومان به صورت رفت و برگشت ۱۳ میلیون تومان تعیین شد. در همین راستا یکی از مسافران که قصد خرید بلیت پروازهای اربعین را داشت، به باشگاه خبرنگاران گفت: از ثانیهای که اعلام شد، امکان خرید بلیت پرواز فراهم شده، برای خرید بلیت اقدام کردهام اما تا به امروز از هیچ سایت و از هیچ شرکتی نتوانستهایم بلیت با نرخ مصوب تهیه کنم.
همچنین یکی دیگر از مسافران گفت: من برای بلیت رفت قصد خرید بلیت هواپیما داشتهام که متاسفانه تا به امروز، بعد از گذشت پنج روز از زمان بازشدن خرید بلیت، نتوانستهام بلیت خریداری کنم. بر اساس این گزارش، یکی دیگر از مهمترین بخشهای حمل ونقلی که در این ایام مسافران استقبال میکنند و همواره یکی از مهمترین بخشها در حوزه جابهجایی مسافران است، مربوط به ناوگان حملونقل عمومی جادهای است که در این زمینه، اقدامات بسیار گستردهای از سوی سازمان راهداری انجام شده است؛ به طوری که برنامهریزی برای افزایش تعداد ناوگان در دستور کار قرار گرفته است و از طرف دیگر با پلهای و مقطعی عرضهکردن بلیت از ایجاد بازار سیاه در این بخش جلوگیری شده است. در همین زمینه مهدی خضری، معاون حملونقل سازمان راهداری و حملونقل جادهای، با اشاره به آغاز پیشفروش بلیت اتوبوس سفرهای اربعین حسینی ۱۴۰۴ از ۲۵ تیر ماه، گفت: علاوهبر عرضه بلیت از طریق سکوهای فروش اینترنتی، پایانههای مسافری کشور نیز آماده خدماترسانی به زائران و فروش حضوری بلیت هستند. مهدی خضری اظهار کرد: پیشفروش بلیت مسیرهای رفت، تا بازه زمانی اوج سفرهای اربعینی (۲۲ مردادماه) ادامه خواهد یافت و پس از آن به منظور جابهجایی زائران در مسیرهای بازگشت، ناوگان یکسر خالی به مرزهای ۶ گانه اربعینی اعزام خواهند شد. معاون حملونقل با تاکید بر نظارت سازمان راهداری و حملونقل جادهای، بر روند عرضه بلیت سفرهای اربعینی، عنوان کرد: از سویی شرکتهای حملونقل نیز مجاز به فروش بلیت بیش از مبالغ نرخهای مصوب تعیین شده، نیستند و زائران میتوانند هرگونه شکایت احتمالی در این باره را به صورت شبانهروزی از طریق سامانه جامع اطلاعرسانی ۱۴۱ مطرح و پیگیری کنند تا در اسرع وقت رسیدگی به آنها صورت گیرد. وی به تمامی مسافران در این ایام توصیه کرد که از سفرهای غیر ضروری در ایام اربعین پرهیز کنند و چرا که در این ایام، بخش عمدهای از ناوگان حملونقلی در اختیار زائران قرارگرفته است تا روند جابهجایی مسافران در این ایام تسهیل و تسریع شود. بر اساس این گزارش طبق مصوبات ابلاغی به سازمان راهداری و حملونقل جادهای، مشخصات تمامی ناوگان اتوبوسی در اختیار طرف قرارداد با صنایع، شرکتها و ادارات استانی از استانداری مربوطه، حداکثر تا تاریخ اول مردادماه اعلام شوند. بر این اساس، اینگونه ناوگانها موظفاند از ۱۸ ماه صفر مورخ ۲۱ مرداد، تا انتهای ۲۴ ماه صفر مورخ ۲۷ مرداد، به مدت هفت روز به طور کامل و ۲۴ ساعته، نسبت به جابهجایی زائرین اربعین حسینی به مرزهای اربعینی و بالعکس تحت مدیریت سازمان راهداری قرار گیرند.
آزادسازی ناوگان طرف قرارداد بدون اعمال جریمه و خسارت
همچنین در خصوص ناوگان اتوبوسی پلاک عمومی دارای کارت هوشمند در اختیار سایر وزارتخانه ها و زیربخشهای تابعه سازمانها و دستگاه ها، مقرر شد تمامی این ارگانها مکلف شوند که نسبت به آزادسازی این ناوگان بدون اعمال جریمه و خسارت ناشی از مفاد قرارداد در ایام طرح اربعین اقدام کنند و در اختیار سازمان راهداری و حملونقل جادهای قرار دهند.
بر اساس این گزارش، در شرایطی که به ایام سفرهای اربعین نزدیک میشویم، فرزانه صادق، وزیر راهوشهرسازی هم اعلام کرد: نظارت بر روند قیمتی بلیتها صورت گرفته و هیچ یک از ناوگان حملونقلی حق افزایش قیمتی خارج از نرخ مصوب را ندارند. بنابراین در همین راستا امیدوار هستیم که با نزدیکشدن به ایام جابهجایی زائران اربعین، برای بهبود وضعیت برنامهریزی صورت گیرد و ما شاهد دسترسی آسانتر مسافران به بلیتهای اربعین باشیم.
نظر شما