۲۰ آذر ۱۴۰۴ - ۱۳:۵۴
کد خبر: ۱۸٬۶۹۹

رئیس گروه پایش ایمنی سازمان غذا و دارو نسبت به افزایش موارد مسمومیت کبدی با مصرف فرآورده اسپیرولینا برای لاغری هشدار داد.

اعلام زنگ خطر برای مصرف این نوع جلبک

آگاه: رئیس گروه پایش ایمنی مصرف فرآورده‌های سلامت سازمان غذا و دارو گفت: بر اساس گزارش‌های ثبت‌شده در سامانه ثبت عوارض دارویی، مصرف فرآورده اسپیرولینا برای لاغری با توصیه افراد غیرمتخصص موجب بروز عوارض شدید کبدی در کشور شده و نمونه‌های مشابه در سایر کشورها نیز مشاهده شده است.
مرجان کریمی اظهار کرد: در ماه‌های گذشته گزارش‌هایی در سامانه گزارش‌دهی عوارض و اشتباهات داروی پزشکی کشور مبنی بر بروز عارضه آسیب کبدی در پی مصرف فرآورده اسپیرولینا با توصیه باشگاه‌های ورزشی و افراد غیرمتخصص دریافت شده است.
وی با اشاره به ثبت موارد مشابه در سایر کشورها گفت: گزارش‌ها نشان می‌دهد در برزیل ۶۰ مورد فوت و ۱۲۶ آسیب کبدی ناشی از مصرف این فرآورده ثبت شده است، مردم باید علاوه بر تبلیغات اغواکننده، از مضرات بالقوه این جلبک نیز آگاه باشند.
رئیس گروه پایش ایمنی مصرف فرآورده‌های سلامت سازمان غذا و دارو ادامه داد: گرچه اسپیرولینا یک جلبک سبز- آبی سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی، آنتی‌اکسیدان‌ها و پروتئین است اما مصرف کنترل نشده آن می‌تواند مخاطرات جدی به همراه داشته باشد.
وی با بیان اینکه احتمال ایجاد مواد سمی در طول کشت و فرآوری جلبک محتمل است، گفت: اگرچه خود جلبک سمی نیست اما آلودگی‌هایی با سیانوتوکسین‌ها، فلزات سنگین، آفت‌کش‌ها یا هیدروکربن‌های آروماتیک چند حلقه‌ای و سمومی مانند سم میکروسیستین و هپاتوتوکسین می‌تواند منجر به مسمومیت، آسیب کبدی، اختلال گوارشی و حتی خطرات طولانی‌مدت مانند آلزایمر و پارکینسون شود.
کریمی خاطرنشان کرد: فیکوسیانین موجود در جلبک نیز ممکن است در برخی افراد آلرژی ایجاد کند و حتی منجر به شوک آنافیلاکسی شود بنابراین باید از مصرف خودسرانه و مصرف فرآورده‌های غیرمجاز این جلبک اکیدا اجتناب شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.