-
محکم و محتاط
با آثار و گفتاری از: دکتر جواد منصوری، دکتر حسین محمدی سیرت علی رشیدی، علی صالحی مهدی دامغانی، محمدرضا خرسند، سید حسین موسوی، علیرضا موذنی، سعید توتونکار، مریم جهانگیر، محمدرضا بابایی یوسف پورجم و سجاد انجم شعاع
-
تحلیل رویکرد ترامپ به ایران در مذاکرات
استراتژی ترس
در عرصه سیاست بینالملل، ترس به عنوان ابزاری برای تحمیل اراده، همواره نقشی کلیدی ایفا کرده است. اما زمانی که این ابزار به استراتژی اصلی یک قدرت جهانی تبدیل شود، پرسشهای بنیادینی درباره ماهیت تعاملات سیاسی و اخلاقیات رهبری جهانی مطرح میشود.
-
سرمایهگذاری ترامپ روی ترس اجتماعی
بازی روانـی
در معادلات سیاسی نوین، پیروزی لزوما در میدان دیپلماتیک یا نبرد نظامی حاصل نمیشود؛ گاهی پیروزی از «شکست روحیه» مردم حاصل میشود. دونالد ترامپ، پس از ناکامی در مواجهه مستقیم با حاکمیت ایران- که از مسیر فشار حداکثری تا تهدید نظامی را آزمود- اکنون پازل خود را با قطعهای تازه کامل میکند: مردم. او سرمایهگذاری روانی خود را از میز مذاکره به خیابانهای ایران انتقال داده تا با شرطیسازی اجتماعی، ترس را به خواسته بدل کند. در این یادداشت بررسی میکنیم که چگونه ترامپ از روانجمعی بهعنوان ابزار چانهزنی بهره میگیرد و چه راههایی برای برونرفت از این دام ادراکی پیشروی ماست.
-
خرد کردن غول سنگی
هنر تجزیه جنگ ترکیبی دشمن
جنگها دیگر آن طنین مهیب گلوله و زرهپوش را ندارند. جنگِ امروز، آرام، چندلایه و بیصدا پیش میرود؛ اما تاثیر آن گاه از یک حمله نظامی مستقیم نیز مخربتر است.
-
بازدارندگی هوشمندانه و تهاجمی
دیپلماسی مقاومت فعال
در منطق رهبر انقلاب، اصل بر مقاومت فعال است؛ مقاومتی که نه انفعال است، نه تعصب، بلکه نوعی بازدارندگی هوشمندانه و تهاجمی است. رهبری همواره تاکید کردهاند که جمهوری اسلامی اهل مذاکره است، اما نه با هر کسی، نه در هر زمانی و نه تحت هر شرایطی. از نظر ایشان، مذاکره وقتی مشروع و سودمند است که زمینه آن از موضع قدرت و عزت فراهم شده باشد، نه تحت فشار و تهدید.
-
مروری بر روش سیاست خارجی رهبر انقلاب
مذاکره؛ تاکتیک یا اصل؟
در واکاوی رویکرد رهبر انقلاب نسبت به مذاکره، پرسشی کلیدی مطرح میشود: آیا مذاکره در منطق ایشان، یک اصل است یا صرفا یک تاکتیک؟ پاسخ در منظومه فکری رهبری، روشن است: اصالت با مقاومت در برابر زیادهخواهیهای دشمنان است و مذاکره، صرفا یک "روش" و"بدهبستان" در چارچوب دیپلماسی به شمار میرود. از این منظر، رهبر انقلاب، مذاکره را نه در چارچوب منطق ثابت انقلابی، بلکه ذیل رفتارهای دیپلماتیک تعریف میکنند و بر همین اساس، همواره تاکید دارند که مذاکره، تنها یکی از کارهای متعدد وزارت امور خارجه است.
-
مبنای واحد؛ تاکتیک متفاوت
ما و تاریخ
دین اسلام، در طول تاریخ، رویدادهای متعددی را به چشم خود دیده است. رویدادها و وقایع گوناگونی همچون جنگ و صلح، مبارزه و تسلیم و مقاومت و سازش. برخی وقایع تاریخی اسلام که در آن، انبیای الهی و معصومین نقش بسزایی را ایفا کردهاند، دارای یک مبنا و ایدئولوژی واحدی بوده است.
-
بررسی منطق عملی ثابت ولیفقیه در مواجهه با مذاکره با نظام سلطه
تعادلسازی سیال
در ژئوپلیتیک پرآشوب منطقه غرب آسیا و مناسبات پرفرازونشیب جمهوری اسلامی ایران با ساختارهای سلطه جهانی، رهبر انقلاب اسلامی، حضرت آیتالله خامنهای، طی دهههای زعامت خویش، بر مدار عقلانیتی استراتژیک و درکی زمانشناسانه از قدرت، معادلهای بیبدیل را در مدیریت ابزار مذاکره بنا نهاده است. در این چارچوب، منطق عملی رهبر انقلاب را نه باید با «ثنویت سادهانگارانه تقابل یا تسلیم» سنجید، بلکه باید آن را ذیل یک نظریه نو با عنوان «تعادلسازی سیال» در سیاست خارجی تبیین کرد؛ نظریهای که بر پایه ترکیب «اصول ثابت» با «انعطافپذیری تاکتیکی» در ابزارها بنا شده است.
-
منطق عملی ثابت رهبری در مذاکرات بینالمللی
از اصول تا ابزارهای انعطافپذیر
مذاکره، یک ابزار راهبردی در عرصه سیاست خارجی است که همواره مورد مناقشه و تحلیلهای گوناگون بوده است. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، این ابزار در چارچوب اصول ثابت نظام و با محوریت «عدم استیلای دشمن» و «حفظ استقلال ملی» به کار گرفته شده است.
-
فرمول اجرایی دولت ترامپ در مذاکرات مسقط و رم
بررسی ابعاد متنی و فرامتنی مذاکرات هستهای
مذاکرات هستهای در مسقط و رم، با هدف رفع تحریمهای ظالمانه آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران در حال برگزاری است. بررسی ابعاد متنی و فرامتنی مذاکرات اخیر، تصویر روشنی از آینده این روند به ما مخابره میکند. این تصویر روشن، معطوف به «احتمالات آتی» و «راهکارهای مواجهه با آن» است.
-
فرآیند مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا از زاویهای متفاوت
میز پرماجرا
حضرت آیتالله خامنهای (حفظه الله): «دشمن از پیشرفتهای ما کلافه است، عصبی است. خیلی از این جنجالهایی که شما میشنوید در رسانههای دشمنان پخش میشود از روی کلافگی است، چارهای ندارند. یک چیزهایی را هم ادعا میکنند که واقعیت ندارد. آرزوهای خودشان را به شکل واقعیت، به شکل خبر مطرح میکنند در حالی که واقع قضیه غیر از این است.»
-
سنت ایرانی در برابر هیمنه آمریکایی
نبرد نامتقارن
هر نبردی، چه نظامی باشد و چه دیپلماتیک، بر زمینبازیای شکل میگیرد که یکی از طرفین طراحی میکند و طرف دیگر باید آن را به هم بزند.
-
ماهیت نظام سلطه را بشناسیم
مذاکره یا مذاکره!
بالاخره پس از یک فاصله دوساله مذاکره در مسائل هستهای مجددا آغاز شد و این بار دو تیم مذاکرهکننده با حذف طرف اروپایی و به شکل غیرمستقیم به پای میز رفتند.
-
مقابله با سرمایه روانی ترامپ در مذاکرات با ایران
عبور از ترس
قدرتهای جهانی در عصر مدرن، بیش از آنکه با بمب و موشک پیشروی کنند، با شبیخونهای روانی و رسانهای اهداف خود را محقق میسازند.
-
شیوه ایرانی مقابله، منطق اسلامی مذاکره
از مدارا تا مقاومت
مریم جهانگیر - آگاه مسائل بین الملل : در تاریخ معاصر ایران، دو تصویر سیاسی همیشه در تعارض با یکدیگر قرار گرفتهاند؛ یکی، ایرانِ ستیزهجو که گویی تشنه جنگ و تقابل است؛ دیگری، ایرانِ منفعل که تن به زور میدهد و از مواضع خود عقبنشینی میکند.
-
دکتر جواد منصوری:
به وعدههای بیضمانت نباید اعتماد کرد
دکتر جواد منصوری علاوه بر آثار قلمی متعدد در حوزه سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران و روابط بینالملل، دارای سابقه ویژه در عرصه فعالیتهای دیپلماتیک و وزارت خارجه است. مسئولیتیهایی همچون مشاورت وزیر و سکانداری سفارت ایران در چین. آنچه در ادامه میآید تحلیل او از روند مذاکرات تا به امروز است.
-
شبکهای از منافع با کشورهای مختلف طراحی کنیم
نبرد در چارچوب منافع ملی
دکتر حسین محمدی سیرت، استاد علوم سیاسی دانشگاه امام صادق (ع) معتقد است که شرایط و مختصات این دور از مذاکرات با ادوار قبلی متفاوت است و تلاش برای کسب منافع ملی با برنامهریزی و تجربه رخ خواهد داد. او تصریح دارد باید شبکهای از منافع را با کشورهای مختلف طراحی کنیم تا بتوانیم منافع خود را در مذاکرات تامین کنیم.
-
پشتیبان عملیاتی و فنی ترور شهید صیادخدایی به سزای اعمالش رسید
جاسوس ارشد موساد به دار مجازات آویخته شد
فردی که با همکاری اطلاعاتی و جاسوسی به نفع رژیم صهیونیستی در حکم محاربه و افساد فی الارض بازداشت و محاکمه شده بود پس از طی فرآیند کامل آیین دادرسی کیفری و تایید و ابرام حکم در دیوان عالی کشور، صبح دیروز به سزای اعمالش رسید و به دار مجازات آویخته شد.
-
سردار تنگسیری، فرمانده نیروی دریایی ندسا:
سرعت شناورهای سپاه به ۲۱۵ کیلومتر افزایش یافت
دریادار علیرضا تنگسیری، صبح چهارشنبه در مراسم گرامیداشت روز ملی خلیجفارس، از دستیابی ایران به فناوری ساخت شناور موشکانداز با سرعت فوقالعاده ۱۱۶ نات (معادل ۲۱۵ کیلومتر بر ساعت) خبر داد و اظهار کرد: این شناور پس از گذراندن موفقیتآمیز آزمایشهای فنی و تخصصی، آماده انجام ماموریتهای خود در آبهای خلیجفارس است.
-
معاون حقوقی وزارت امور خارجه در دیوان لاهه اظهار کرد
جنایتهای رژیم صهیونیستی مصداق بارز نسلکشی
معاون امور حقوقی و بینالملل وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، طی سخنرانی جامع در دیوان بینالمللی دادگستری در لاهه در جریان رسیدگی به رای مشورتی تعهدات رژیم اسرائیل در رابطه با حضور و فعالیتهای سازمان ملل در فلسطین اشغالی، ضمن تشریح ابعاد فاجعه انسانی در سرزمینهای اشغالی فلسطین، سیاستهای رژیم صهیونیستی را مصداق آشکار جنایت نسلکشی، جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت دانست و از جامعه جهانی خواست تا در قبال فجایع جاری در غزه و کرانه باختری مسئولانه عمل کند.
-
قالیباف خبر داد
تدوین قانون ویژه برای تامین امنیت کارگران معدن
محمدباقر قالیباف در نطق پیش از دستور جلسه علنی روز چهارشنبه مجلس شورای اسلامی، اظهار کرد: در ابتدا فرارسیدن روز ملی خلیج همیشه فارس را گرامی میدارم و به تمامی ساکنان جزایر ایران اسلامی در خلیجفارس که در طول تاریخ همواره جگرگوشه و پاره تن ایران بوده و هستند و ساکنان بنادر و استانهای ساحلنشین خلیجفارس که پاسبانان تاریخی مرز جنوبی سرزمینمان هستند، سلام و درود میفرستم.
-
عراقچی، وزیر امور خارجه:
اروپاییها به دلیل سیاستهای غلط فعلا نقش کمرنگی در مذاکرات دارند
وزیر امور خارجه ایران در حاشیه جلسه روز چهارشنبه هیات دولت با اشاره به روند مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا پیرامون موضوع هستهای و اختلافات موجود گفت: هر مذاکره بر اساس اختلافات شکل میگیرد و هدف مذاکره حلوفصل اختلافات و رسیدن به تفاهم مشترک است.
-
دستور رییسجمهور در جلسه هیات دولت
پرداخت خسارت به آسیبدیدگان حادثه بندرعباس هر چه سریعتر انجام شود
مسعود پزشکیان صبح روز چهارشنبه، در جلسه هیات دولت، با تسلیت مجدد و آرزوی صبر برای خانوادههای جانباختگان سانحه بندر شهید رجایی، طلب مغفرت برای درگذشتگان و ابراز همدردی با مجروحین این حادثه، از وزرای کشور و راه و شهرسازی، استاندار هرمزگان، نیروهای مسلح، نیروهای هلالاحمر و همه کسانی که از اولین ساعات پس از حادثه، در روند امدادرسانی حضور داشتند و حس همدلی و وفاق را به نمایش گذاشتند، قدردانی کرد.
-
چگونه انقلاب روایتهای جعلی را شکست میدهد؟
پساحقیقت در برابر حافظه تاریخی
در دنیایی که «حقیقت» دیگر معیار قضاوت نیست و «احساسات» جای «واقعیت» را گرفتهاند، سخن گفتن از انقلاب، آنهم بهمثابه واقعیتی زنده، جسورانه است.
-
پساحقیقت در برابر عقلانیت انقلابی
روایت تقابل دو جهانبینی
در دنیای سیاست امروز، حقیقت دیگر حقیقی نیست. آنچه در رسانههای مسلط دیده و شنیده میشود، لزوما بازتاب واقعیت نیست، بلکه برساختهای است هدفمند، برآمده از منطق قدرت.
-
تحلیل با عینک منافع ملی
منافع ملی (National Interest) یکی از بنیادیترین و رایجترین مفاهیم و واژههای سیاسی کنونی بهویژه در ادبیات مربوط به سیاست خارجی کشورهاست.
-
جلد شماره ۲۴۹ روزنامه آگاه
شماره دویست و چهل و نهم روزنامه آگاه منتشر شد.
-
رییسجمهور مطرح کرد
عزم دولت برای شناسایی ظرفیتهای مناطق محروم
مسعود پزشکیان، روز گذشته با حضور در معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم ریاستجمهوری، ضمن بازدید از برخی بخشهای این معاونت و شنیدن گزارشهای ارائه شده از سوی عبدالکریم حسینزاده، مسئول معاونت و تعدادی از معاونین و مدیران آن، طی سخنان کوتاهی نکات و نظرات خود را درباره این گزارشها و ماموریتها و اقدامات معاونت توسعه روستایی بیان کرد.
-
قالیباف:
لفاظیهای نتانیاهو برای تاثیرگذاری بر روند مذاکرات است
رییس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: مواضع نخستوزیر جنایتکار رژیم آپارتاید صهیونیستی صرفا لفاظی کمارزش برای تاثیرگذاری بر روند مذاکرات غیرمستقیم بین ایران و آمریکا است و آن را جدی نمیگیریم.
-
گزارش «آگاه» درباره ارزیابی واگذاری اموال دولتی به بخش خصوصی را بخوانید
واگذاریهای بیثمر!
دههها از آغاز سیاستهای خصوصیسازی در ایران میگذرد، اما آنچه از این روند باقی مانده، نه افزایش بهرهوری و توسعه اقتصادی، بلکه مجموعهای از واگذاریهای پرحاشیه، ناکام و بعضا فسادزا بوده است. گزارشی که در ادامه میخوانید، نگاهی دارد به مهمترین کاستیهای دولتها در فرآیند واگذاری اموال عمومی به بخش خصوصی.