آگاه: به نقل از اینترستینگ انجینرینگ، این جراحی زمینه را برای درمان تومورهایی در اعماق بدن فراهم میکند. محمد لبیت جراح اعصاب و استادیار دانشکده پزشکی دانشگاه مریلند که رهبر جراحی پر خطر بود، اعلام کرد کارلافلورس ۱۹ ساله، بیماری است که در این فرآیند شرکت کرده و پیش از آن نیز تحت دو عمل جراحی، برای حذف تومور مغزی نادری به نام «کوردوما» قرار گرفته بود. این تومور بدخیم و نادر از بافتهای بین مهرههای ستون فقرات یا پایه جمجمه رشد میکند.
اما پزشکان طی دوران بهبود وی، متوجه یک تومور کوردوما دیگر شدند که این بار نزدیک پایه جمجمه قرار داشت و نیازمند یک روش نوآورانهتر از جراحی از طریق گردن، دهان یا بینی بود و ریسکهای زیادی از جمله عفونت یا کاهش بینایی را در برداشت. همین امر سبب شد لبیب و آندرئا هبرت، جراح سروگردن و کالپس واخاریا، یک جراح بازسازی صورت، در اقدامی جسورانه ازطریق حفره چشمچپ با روش نوآورانهای که «سوراخ سوم» (third nostril) نامگذاری کردند، به تومور دسترسی یابند.
آنها برای تضمین از ایمنی و امکان انجام جراحی، ساعات زیادی را صرف تمرین روی سر اجساد کردند. این آمادهسازی وسیع به آنها اجازه داد تا تکنیکشان را بهبود دهند، چالشهای احتمالی را بررسی و تضمین کنند هر گام از جراحی با بالاترین سطح دقت و مراقبت انجام میشود. لبیب توضیح داده محققان در فاصله چند میلیمتری از ستون فقرات، عمل جراحی را انجام دادند. خطای جراحی در چنین مکانی به فلجشدن بیمار یا سکته مغزی مرگبار در ساقه مغز منجر میشد.
پس از عمل جراحی مذکور، پزشکان استخوانهای کاسه چشم و صورت بیمار را با استفاده از گرفتهایی از لگن وی، صفحههای تیتانیوم، پیچ و یک شبکه توری بازسازی کردند. هدف تیم بازسازی ساختار صورت به طور نامحسوس بود تا هیچ نشانی از جراحی تهاجمی باقی نماند.
۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۰:۳۸
کد خبر: ۱۲٬۷۸۰
جراحان اعصاب مرکز پزشکی دانشگاه مریلند در آمریکا با حذف تومور نخاعی از طریق حفره چشم، به نقطه عطفی در علم پزشکی دست یافتند.

نظر شما