آگاه: آناناس میوهای گرمسیری با طعم ترشوشیرین است که از گیاهی چندساله به نام آناناس تهیه میشود. این میوه، بومی کشورهای برزیل و پاراگوئه است و از آن بهعنوان خوراکی خوشمزه و طبیعی مناطق گرمسیری قاره آمریکا یاد میشود. از نظر ظاهری، آناناس دارای پوستی زرد و قهوهایرنگ با خطوط عمودی و یک تاج سبزرنگ در قسمت بالایی است.
گوشت میوه زردرنگ، با طعم شیرین و کمیترش بوده و دارای آنزیم بروملین است که در هضم پروتئینها نقش دارد. آناناس را میتوان بهصورت تازه، کنسرو شده، آبمیوه، ژله، مربا و خشک شده مصرف کرد و در صنعت آرایشی و بهداشتی نیز از بروملین آن استفاده میشود. مصرف آناناس قبل از بارداری میتواند به بهبود باروری کمک کند. بروملین موجود در آناناس، بهویژه در مغز آن، اثرات ضدالتهابی و رقیقکننده خون دارد که شرایط رحم را برای باردارشدن، بهبود میبخشد. این میوه همچنین منبع خوبی از منگنز، ویتامین C و ویتامین B۶ است که همگی برای سلامت دستگاه تولیدمثل اهمیت دارند.
خواص آناناس
خواص آناناس برای معده: آناناس اغلب در کشورهایی مانند برزیل به همراه گوشت و مرغ سرو میشود. این میوه حاوی گروهی از آنزیمهای گوارشی به نام بروملین است که به هضم گوشت کمک میکنند. بروملین مولکولهای پروتئین را تجزیه میکند؛ به این معنی که روده کوچک میتواند آنها را راحتتر جذب کند.
خواص آناناس برای زخم: برخی خواص آناناس بعد از عمل جراحی شامل کاهش التهاب، ورم، کبودی و درد ناحیه جراحیشده است. خوردن آناناس میتواند زمان بهبودی بعد از جراحی یا حتی تمرینات ورزشی را کاهش دهد.
خواص آناناس برای سرماخوردگی: بروملین موجود در آناناس میتواند به رقیقشدن مخاط موجود در سینوسها و سینه کمک کند. همچنین، خواص ضدالتهابی این میوه میتواند علائم سرماخوردگی معمولی و آلرژیها را تسکین دهد.
تقویت سیستم ایمنی: آناناس یکی از غنیترین منابع ویتامین C است؛ ویتامینی که در خط مقدم مبارزه بدن با عفونتها قرار دارد. مصرف یک فنجان آناناس تازه بیش از ۱۰۰درصد نیاز روزانه بدن به ویتامین C را تأمین میکند.
بهبود هضم و سلامت گوارش: آنزیم بروملین موجود در آناناس یک ترکیب بسیار خاص است که پروتئینهای پیچیده را تجزیه کرده و به قطعات کوچکتر و قابلهضم تبدیل میکند.
نظر شما