۵ آذر ۱۴۰۴ - ۱۲:۲۷
کد خبر: ۱۸٬۲۶۴

مطالعات آزمایشگاهی نشان داده‌اند مصرف روزانه سیاه‌دانه می‌تواند با کاهش تری‌گلیسیرید و کلسترول بد، افزایش کلسترول خوب و بهبود کنترل اشتها در بهبود سلامت متابولیک و کنترل وزن نقش موثری ایفا کند.

نقش سیاه‌دانه در بهبود چربی خون

آگاه: سیاه‌دانه که با نام علمی «نایجلا ساتیوا»‌ (Nigella sativa) نیز شناخته می‌شود، در بسیاری از غذاهای کشورهای خاورمیانه و هند مانند انواع کاری‌ و نان استفاده می‌شود و در برخی محصولات پخته‌شده و مخلوط‌های ادویه‌ای نیز وجود دارد. روغن سیاه‌دانه هم که سرشار از آنتی‌اکسیدان است، به‌عنوان مکمل غذایی فروخته می‌شود و معمولا برای تقویت سیستم ایمنی، کاهش التهاب و بهبود سلامت گوارش کاربرد دارد. اخیرا یک مطالعه‌ جدید که نتایج آن در مجله‌ «علوم غذایی و تغذیه» (Food Science & Nutrition‌) منتشر شده، تاثیر سیاه‌دانه را بر کلسترول بررسی کرده است. متخصصان در اوزاکای ژاپن، روی سلول‌های کشت‌شده برخی آزمایش‌ها را انجام دادند. همچنین یک کارآزمایی انسانی تصادفی را پیش بردند که در آن شرکت‌کنندگان به‌مدت هشت هفته هر روز پنج گرم پودر سیاه‌دانه مصرف کردند. همچنین سطح کلسترول و میزان اشتهای شرکت‌کنندگان پیش و پس از مصرف سیاه‌دانه اندازه‌گیری شد.
نتایج کارآزمایی انسانی حاکی از کاهش تری‌گلیسیرید، کاهش کلسترول بد (LDL)کاهش کلسترول کل و افزایش کلسترول خوب (HDL) بود. همچنین نشان داد که احساس گرسنگی به‌میزان قابل‌توجهی کاهش یافت که بیانگر نقش احتمالی سیاه‌دانه در کنترل اشتهاست. در گزارش فوق آمده است: این مطالعه بر ظرفیت عصاره سیاه‌دانه در بهبود متابولیسم چربی‌ها تاکید می‌کند و نتایج نشان می‌دهند که سیاه‌دانه می‌تواند در شرایط مرتبط با چاقی به‌عنوان یک عامل طبیعی امیدوارکننده عمل کند. هرچند مطالعات بیشتر و بررسی جامع‌تر شاخص‌های متابولیک همچنان لازم است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.