آگاه: متخصصان تغذیه توضیح میدهند که هر کدام چه مزایا و محدودیتهایی دارند و کدام گزینه برای مصرف روزمره سالمتر است.
ارزش غذایی نرمنوش
نرمنوش، نوشیدنی غلیظی است که از میوه کامل منجمد همراه مایعاتی مانند آب یا شیر تهیه میشود. همچنین میتوان سبزیجاتی مانند اسفناج یا هویج و افزودنیهایی مثل دانه چیا یا شاهدانه را به آن اضافه کرد. از آنجا که در نرمنوش از کل میوه استفاده میشود، این نوشیدنیها سرشار از فیبرند. فیبر به بهبود هضم، ایجاد احساس سیری و حفظ ثبات قند خون کمک میکند.
بسته به مواد افزودنی، نرمنوش میتواند منبع خوبی از پروتئین، چربیهای سالم و کربوهیدرات باشد و به همین دلیل گزینهای مناسب برای صبحانه سریع، خوراکی قبل یا بعد از ورزش و میانوعدهای مغذی محسوب میشود.
ارزش غذایی آبمیوه
آبمیوه یا افشره از فشردن یا خرد کردن میوه و سبزی تهیه میشود و تفاله باقیمانده معمولا جدا میشود. آب سبزیجات بهویژه آب سبزیهای برگدار بسیار پرطرفدارند.
مزیت اصلی آبمیوه دریافت میزانی غلیظ و فشرده از ویتامینها و آنتیاکسیدانهاست. آبمیوه، نوشیدنی خوشطعم و قابلتنظیم طبق ذائقه هر فرد است که میتوان آن را بهسرعت مصرف کرد و در دوران بیماری، زمانی که تحمل غذای جامد برای بدن دشوار است، میتواند به تامین آب بدن کمک کند. در مقابل، حذف تفاله باعث میشود آبمیوه فیبر بسیار کمی داشته باشد. در نتیجه ممکن است باعث افزایش سریع قند خون شود و احساس سیری ایجاد نکند. همچنین حاوی پروتئین و چربیهای سالم چندانی نیست.
کدام سالمتر است؟
از نظر محتوای غذایی، نرمنوش معمولا گزینه کاملتری محسوب میشود و متخصصان توصیه میکنند مصرف نرمنوش نسبت به آبمیوه بیشتر باشد. وجود فیبر در کنار امکان افزودن پروتئین و چربی، نرمنوش را به انتخابی مناسبتر برای وعده غذایی یا میانوعده تبدیل میکند که به کنترل انرژی و قند خون نیز کمک میکند.
نظر شما