۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۰۹:۳۷
کد خبر: ۱۲٬۷۶۰

چند روز گذشته بود که انصارالله یمن با یک موشک مافوق‌صوت، فرودگاه بن گورین در تل‌آویو را هدف قرار داد. این حمله نظامی از سوی یمن واکنش‌های زیادی را در پی داشت.

همه اهداف در دسترس است!

آگاه: بلافاصله بعد از وقوع این حمله، دیوارنگاره تازه‌ای در میدان فلسطین در رابطه با این اتفاق رونمایی شد. این نخستین مرتبه نیست که نصب دیوارنگاره میدان فلسطین با محوریت مقاومت، خشم صهیونیست‌ها را به شکلی گسترده و عیان برانگیخته است. روی این دیوارنگاره نوشته شده: «همه اهداف در دسترس است!» به بهانه واکنش‌های گسترده رسانه‌های ضد ایران و حامی صهیونیسم و نیز رسانه‌های داخلی رژیم اشغالگر به دیوارنگاره خنجر یمنی در میدان فلسطین تهران، با محسن نصرالله، مسئول گروه طراحی  و ایده پرداز در کارگاه طراحی سه‌درچهار گفت‌وگو کرده‌ایم.

می‌دانید که این طرح با موضوع تازه‌ای که دارد و زبان گویایی که در طراحی اتخاذ کرده، واکنش‌های بسیاری از حامیان صهیونیسم را برانگیخته و در واقع آنها را خشمگین کرده است، پیش از هر چیزی درباره اینکه ایده اولیه این طرح چطور مطرح شد، توضیح دهید. 
ایده این کار از جایی شکل گرفت که پس از هر حمله گروه‌های مقاومت به رژیم صهیونیستی، «رد آلرت» یا آژیر قرمز- که سامانه‌ای در رژیم اشغالگر است- تصاویری را به‌صورت مشخص در نقشه منتشر می‌کند؛ از نقاطی که مورد هدف قرار گرفته‌اند و این سامانه مدام به‌روزرسانی می‌شود. به‌عنوان‌مثال، زمانی که عملیات «وعده صادق» اتفاق افتاد، کل این نقشه قرمز شد.
از سوی دیگر مردم یمن در موضوعات و مناسبت‌های مختلف، تظاهرات میلیونی در شهرهای مختلف برگزار می‌کنند که یا به‌صورت هفتگی، یا به درخواست رهبر شجاع انصارالله، سید عبدالملک بدرالدین الحوثی، صورت می‌گیرد. مردم به این دعوت لبیک می‌گویند و در این تظاهرات، غالبا شعارهای مختلفی سر می‌دهند.
بنا به مناسبت روز، یکی از شعارهایی که همواره در نبرد «طوفان الاقصی»، چه پیش از آتش‌بس و چه پس از آن، شنیده می‌شد، این بود. مثلا: «یا قائد یمن الإیمان، اضرب فی عمق الکیان» یعنی «ای فرمانده یمنِ ایمان، به عمق (رژیم) صهیونیستی ضربه بزن.»
این در واقع یک درخواست عمومی بود. یا عبارت دیگری که یمنی‌ها بسیار به کار می‌برند: «الرَّدُّ الیَمنی قادِم» یعنی پاسخ یمن در راه است. و از طرفی خنجر یمنی که به «جَنبِیّه» معروف است، خط‌قرمز یمنی‌ها محسوب می‌شود. در واقع، یمنی‌ها به اصلی قائل‌اند که می‌گوید: این خنجر از غلاف بیرون نمی‌آید، مگر برای مبارزه و قتال. 
خنجر یمنی، نمادی از مبارزه برای انسانیت و آزادی در برابر رژیم اشغالگر است و در تصاویر بسیاری از تظاهرات یمنی‌ها دیده می‌شود. به‌عنوان‌مثال، یمنی‌ها در اقداماتی نمادین، با این خنجر پرچم آمریکا را پاره می‌کنند و از بین می‌برند.
صهیونیست‌های جنایتکار، نسبت به شهروندان خودشان که در ادبیات مردم فلسطین، لبنان و مقاومت به آنها «مُستَوطِن» گفته می‌شود- یعنی کسانی که اهل آنجا نیستند- چنین ادعا دارند که آنچه رژیم اشغالگر در سرزمین فلسطین ساخته، سرزمینی امن برای یهودیان است. بنابراین، ما تصمیم گرفتیم که «رد آلرت» که نماد ناامنی، ترس و وحشت برای اشغالگران است، را با خنجر یمنی که نماد شجاعت، غیرت، قتال و مبارزه مردم یمن است، ترکیب کنیم. مبنای اولیه ایده‌پردازی، همان‌طور که گفتم، شعارهای مردم یمن بود. همه این موارد با هم ترکیب شد و در نهایت به این ایده رسیدیم.

 از ایده تا اکران، چقدر طول کشید تا این اثر آماده شود؟
این طرح، به‌خاطر ایده‌ای که داشت، اجرای سبکی داشت و آماده‌سازی آن زمان زیادی نبرد.

سفارش اولیه کار از کجا مطرح شده بود؟
جالب است بدانید که این کار به‌صورت خودجوش و در واکنشی سریع اجرا شد. بنا بود فقط در اینستاگرام منتشر شود، اما در نهایت پیشنهاد شد که در میدان فلسطین اکران شود و موافقت دوستان به این شکل رونمایی شد.

بازخوردهای کاربران
بسیاری از هنرمندان و از جمله کاربران نسبت به این طرح واکنش نشان دادند. یکی از کاربران عرب‌زبان نوشت: «ایران در حال گسترش مکان‌هایی است که در سرزمین‌های اشغالی می‌تواند به شکل خنجر یمنی هدف قرار بگیرد.»، دیگری نوشت: «یه زمانی می‌خواستند طرح هزار خنجر را روی ایران اجرا کنند، ولی الان به یاری برادران یمنی روی خودشان اجرا شد.» کاربر دیگری نیز با انتشار این عکس‌نوشته بود: «طعم خنجرهای یمنی را خواهید چشید.»

خشم حامیان صهیونیست و تلاش‌هایی ناکام
چندی پیش، در پی رونمایی یکی از دیوارنگاره‌های میدان فلسطین، این مکان به‌طورکلی و تمامی عناصر بصری آن در شبکه‌های عبری زبان رژیم جنایتکار اسرائیل بررسی شد. اگرچه دیوارنگاره فلسطین در فواصل نزدیک و در پی رویدادهای مختلفی به روز می‌شود، به‌شدت مورد توجه و واکنش شبکه‌ها و رسانه‌های رژیم اشغالگر و همچنین رسانه‌های فارسی‌زبان معاند است.  رسانه معاند «ایران‌وایر» که در متنی تلاش کرده است تا تمامی دیوارنگاره‌های تهران را زیر سوال ببرد، با انتشار عکس‌هایی از تمامی دیوارنگاره‌های شهر تهران، این آثار را «جنجالی» خوانده است. این رسانه فارسی‌زبان ضد ایران، دیوارنگاره‌های شهر تهران را «تبلیغاتی سخت ایدئولوژیک» خوانده و آنها را در تسخیر نهادهای حاکمیتی دانسته است. این رسانه که به‌طورکلی سیاست‌هایی عیان برای تخریب ایران و ایرانی دارد، به بهانه رونمایی از دیوارنگاره خنجر یمنی میدان فلسطین، به برخی از طرح‌ها و دیوارنگاره‌های شهر تهران از زمان پیروزی انقلاب اسلامی به این‌سو اشاره کرده و این آثار را تنها شعارهایی برای تبلیغ سیاست‌های جمهوری اسلامی خوانده است. جالب‌تر آنکه رسانه‌ای که تلاش می‌کرد در وقایع سیاسی ایران نقش تهییج‌کننده و برهم‌زننده آرامش ایرانیان را ایفا کند و همچنین به شکلی آشکارا از جنایات و اقدامات ضدانسانی رژیم اشغالگر حمایت می‌کند، در این متن، دیوارنگاره‌های شهر تهران را به‌طورکلی «ترویج‌کننده خشونت و جنگ‌طلبی» نام برده و اظهار کرده که این آثار فضای شهر را برای شهروندان ناامن کرده است!
این رسانه ضدایرانی، در ادامه از شهید قاسم سلیمانی به عنوان «سلبریتی طراحان دیوارنگاره» نام برده و تلاش کرده است تا چهره این قهرمان ملی را تخریب کند. 
علاوه بر این، این رسانه که به این بهانه تمام تلاشش را برای تخریب کلی آثار هنری و مناسبتی در سطح شهر کرده است، در انتهای این متن، سعی می‌کند تا دیوارنگاره‌های دیگر با موضوع زنان را نیز تخریب کند. در حالی که دیوارنگاره‌های شهر تهران بر اساس مناسبت‌ها و رویدادهای مقتضی در بسیاری از مواقع با موضوعات و تصاویر کاملا زنانه اکران می‌شود، این رسانه «دیوارهای شهر تهران را علیه زنان» خوانده و مدعی شده است که این آثار تنها برای اهداف تبلیغاتی، طراحی و اکران می‌شوند. 
بی‌بی‌سی فارسی نیز با انتشار عکسی از دیوارنگاره جدید میدان فلسطین، نوشت: «در میدان فلسطین تهران یک دیوارنگاره جدید نقش بسته است که نقشه اسرائیل را به شکل یک خنجر سنتی یمنی کشیده و به فارسی و عبری نوشته‌اند: «همه اهداف در دسترس است، فعلا موشک‌های یمنی.» این دیوارنگاره پس از حمله موشکی حوثی‌های یمن به فرودگاه بن گوریون اسرائیل روی دیواری در میدان فلسطین تهران نقش بسته است.»

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.