آگاه: این کارشناس با اشاره به اینکه اضطراب یک حس گذرا نیست و میتوانیم با سبک زندگی سالم بهویژه تغذیه متعادل، خیلی از آثارش را کنترل کنیم، میگوید: مصرف منیزیم و پتاسیم را با مصرف موز، آووکادو، مغزها (بادام و گردو)، سبزیجات سبز تیره و تخم کدو افزایش دهید. مواد غذایی حاوی تریپتوفان که پیشساز سروتونین (هورمون آرامشبخش) است را بیشتر کنید. تخممرغ، لبنیات، گوشت بوقلمون و تخمه آفتابگردان از این جمله است. مصرف کربوهیدراتهای پیچیده مثل جو دوسر، نان سبوسدار، عدس و برنج قهوهای توصیه میشود. این نوع کربوهیدراتها، خون را پایدار نگه میدارند و خلقوخو را بهبود میدهند. ویتامینهای گروه B بهخصوص B۶ و B۱۲ را از طریق مصرف ماهی، تخممرغ، جگر، حبوبات، غلات سبوسدار و سبزیجات برگسبز افزایش دهید.
نوشیدن دمنوشهای آرامبخش مانند بابونه، سنبلالطیب، گلگاوزبان و اسطوخودوس اثرات آرامکننده بسیار خوبی دارند. البته به شرطی که برایتان حساسیتزایی یا تداخل دارویی نداشته باشند. مواد غذایی که میتوانند اضطراب را تشدید کنند، شامل نوشیدنیهای کافئیندار مثل قهوه، چای پررنگ، نوشابههای انرژیزا، قند و شیرینیهای صنعتی، فستفودها، چربیهای ترانس، نوشیدنیهای الکلی و سیگار است. در موارد اضطراب شدید، حتما مشاوره تخصصی روانشناسی یا روانپزشکی نیاز است.
۱۱ تیر ۱۴۰۴ - ۱۳:۲۴
کد خبر: ۱۴٬۳۱۰
مسعود فیروزکوهی، کارشناس تغذیه و رژیم درمانی میگوید: علائم واقعی اضطراب میتواند شامل: دلشوره دائمی و بیدلیل، بیخوابی یا خواب سبک و ناآرام، تپش قلب، لرزش دست یا تعریق زیاد، مشکلات گوارشی مثل نفخ، تهوع یا اسهال، احساس گرفتگی در قفسه سینه یا گلوی فشرده، بیقراری، زودرنجی یا عدم تمرکز و نیاز مداوم به کنترل کردن اطراف یا چککردن وسایل باشد.

نظر شما