یک متخصص داروسازی سنتی گفت: زرشک می‌تواند به تعادل صفرا و تقویت عملکرد کبد کمک کند البته به شرط آنکه در مقدار مناسب و به شکل منطقی مصرف شود.

زرشک چگونه به تعادل صفرا و سلامت کبد کمک می‌کند؟

آگاه: دکتر محمدمهدی زرشناس افزود: زرشک با نام علمی Berberis vulgaris یکی از گیاهان بومی ایران است که در مناطق کوهستانی به‌صورت درختچه‌ای با میوه‌های قرمز و ترش‌مزه رشد می‌کند. در منابع معتبر طب ایرانی، زرشک به‌عنوان داروی مقوی کبد، کاهنده صفرا و تصفیه‌کننده خون معرفی شده است.
وی تصریح کرد: حکمای این طب معتقد بودند که زرشک با کاهش حرارت کبد و پاکسازی مجاری صفراوی، به رفع احساس سنگینی، تلخی دهان و زردی پوست کمک می‌کند. این دیدگاه غیر مستقیم با برخی یافته‌های جدید در داروسازی نیز همسو است، در سال‌های اخیر نیز تحقیقات جدید نشان داده‌اند که یکی از مواد مهم موثر این گیاه با نام بربرین (Berberine)، با خاصیت ضدالتهابی و آنتی‌اکسیدانی خود می‌تواند از سلول‌های کبدی محافظت ‌کند.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز ادامه داد: بربرین با تنظیم ترشح صفرا، مهار تولید رادیکال‌های آزاد و کاهش التهاب می‌تواند نقش حمایتی در سلامت کبد داشته باشد و بر اساس گزارش‌های برخی مطالعات، این گیاه دارویی توانسته است به کاهش آنزیم‌های کبدی در بیماران مبتلا به کبد چرب کمک کند.
این متخصص داروسازی سنتی با تاکید بر اینکه مصرف صحیح زرشک اهمیت دارد، توصیه کرد: برای مصرف خانگی، دم‌کرده ملایم یا خیسانده زرشک انتخاب مناسبی است. خانواده‌ها بهتر است از آب‌زرشک‌های صنعتی که ممکن است حاوی رنگ یا افزودنی باشد، استفاده نکنند. در موارد درمانی نیز فرآورده‌های استاندارد حاوی عصاره زرشک یا بربرین قابل اعتمادتر هستند زیرا دوز مشخص دارند.
زرشناس با بیان اینکه مصرف زیاد زرشک ممکن است در برخی افراد باعث افت فشار خون، اسهال، تحریک معده و ضعف شود، اظهار کرد: زنان باردار و شیرده باید حتما با پزشک و داروساز مشورت کنند و بیماران دیابتی نیز به دلیل اثر کاهنده قند خون زرشک باید نسبت به هم‌افزایی آن در مصرف مداوم با داروهای خود توجه داشته باشند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.