۲۹ آذر ۱۴۰۴ - ۱۲:۳۱
کد خبر: ۱۸٬۹۷۵

متخصصان علوم تغذیه در کینگز کالج لندن در یک مطالعه تازه دریافته‌اند یک ترکیب شیمیایی طبیعی موسوم به «تئوبرومین» که طعم تلخ شکلات تلخ را ایجاد می‌کند، ممکن است خواص ضد پیری داشته باشد.

نقش شکلات تلخ در کند کردن روند پیری

آگاه: تئوبرومین که خاصیت ضدالتهابی دارد و سرشار از آنتی‌اکسیدان‌هاست، جزو آلکالوئیدها به شمار می‌رود؛ ترکیبی گیاهی که با تنظیم ژن‌ها تعامل دارد و می‌تواند بر سلامتی اثرات بلندمدت داشته باشد. برخلاف سن تقویمی که تعداد سال‌های زندگی ما را نشان می‌دهد، سن زیستی، بیانگر سن سلول‌ها و اندام‌های بدن است. سن زیستی تحت تاثیر عواملی مانند ژنتیک، سبک زندگی، مواجهات محیطی و رژیم غذایی قرار دارد که میزان مصرف کاکائو هم در این بخش اهمیت پیدا می‌کند.
این مطالعه که هفته گذشته در مجله علمی «پیری» (Aging) منتشر شد، نشان می‌دهد سطح تئوبرومین در جریان خون چگونه می‌تواند به جوان‌تر ماندن سلول‌ها و اندام‌های بدن کمک کند. متخصصان برای برآورد سن زیستی در این مطالعه، بر تغییرات شیمیایی دی‌ان‌ای و طول تلومرها تمرکز کردند. تلومرها که کلاهک‌های انتهای کروموزوم‌ها هستند با افزایش سن کوتاه‌تر می‌شوند و این فرآیند می‌تواند به بروز بیماری‌های مرتبط با افزایش سن مانند سرطان، دیابت نوع ۲ و بیماری‌های قلبی کمک کند. متخصصان سال‌هاست بر این باورند که رژیم غذایی می‌تواند به طور مستقیم بر طول تلومرها اثر بگذارد.
متخصصان تاکید می‌کنند که متاسفانه افزایش مصرف شکلات تلخ، راه‌حلی قطعی برای مقابله با پیری نیست زیرا شکلات علاوه بر ترکیبات مفیدی مانند پلی‌فنول‌ها و تئوبرومین، مقدار بالایی قند، چربی و کالری هم دارد. به گفته متخصصان، پیش از آنکه بتوان توصیه‌های غذایی مشخصی ارائه داد به مطالعات بیشتری نیاز است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.