آگاه: متخصصان دانشگاه «شینشو» در ژاپن فواید محصولات لبنی تخمیری مانند کفیر برای سلامتی بهویژه ارتباطش با روند پیری را بررسی کردند.
با افزایش سن، سیستم ایمنی بدن تضعیف میشود و سلولهای ایمنی توانایی تقسیم و نوسازی را از دست میدهند. این روند به بروز التهاب مزمن و خفیف منجر میشود که زمینهساز بسیاری از بیماریهای مرتبط با سالمندی است. همزمان، اندامهای حیاتی مانند تیموس و کبد بهتدریج ضعیف میشوند و کاراییشان را از دست میدهند. متخصصان پیشتر میدانستند که نوشیدنیهایی مانند کفیر حاوی باکتریهای اسید لاکتیک هستند که اثر ضدمیکروبی، ضدالتهابی و حتی ضدسرطانی دارند. با این حال، سازوکار دقیق این آثار مشخص نبود. به گفته متخصصان، این یافتهها که برای نخستین بار به دست آمدهاند، نشان میدهند این نوع باکتری موجود در کفیر میتواند به حفظ قدرت سیستم ایمنی در سنین بالا کمک کند.
هیروکا ساساهارا، نویسنده اصلی پژوهش میگوید از این باکتری میتوان در غذاها یا مکملهای غذایی برای حفظ عملکرد سیستم ایمنی افراد مسن استفاده کرد که در نهایت به حفظ توانایی جسمی و استقلال فردی در دوران سالمندی کمک میکند.
کفیر سرشار از پروبیوتیک است؛ میکروارگانیسمهای مفیدی که به بهبود گوارش، مدیریت وزن، سلامت روان، تعادل میکروبی روده، تسکین سندروم روده تحریکپذیر، اسهال و حساسیت کمک میکنند و با کاهش کلسترول بد در سلامت قلب نقش دارند. پژوهشها در عین حال نشان داده است یکی از پروبیوتیکهای موجود در کفیر میتواند مانع رشد باکتریهای مضر از جمله سالمونلا و ئیکولای (اشریشیا کلی) شود.
۴ دی ۱۴۰۴ - ۰۰:۲۸
کد خبر: ۱۹٬۱۴۷
یک مطالعه تازه نشان میدهد نوشیدنی تخمیری پرطرفداری که فوایدش برای سلامت روده بر کسی پوشیده نیست، ممکن است در پیشگیری یا حتی رفع برخی نشانههای پیری نقش داشته باشد.
نظر شما