مهم‌ترین شهرت فلفل تندی آن است، اما این گیاه بومی آمریکای مرکزی و جنوبی با چهل‌ گونه متفاوت در اندازه، رنگ و شکل، خواص متعددی برای سلامت بدن دارد. البته مصرف مداوم و زیاد فلفل تند توصیه نمی‌شود، اما گنجاندن دیگر انواع فلفل در رژیم غذایی جزو توصیه‌های تغذیه سالم است.

کاهش چربی بدن و بهبود سرماخوردگی با مصرف این ادویه

آگاه: در ادامه این مطلب به هشت خاصیت عادت به خوردن این ماده غذایی اشاره خواهیم کرد که به ترتیب عبارت‌اند از:
۱- محافظت در برابر التهابات: طعم تندی فلفل، به‌دلیل وجود ترکیب شیمیایی به نام کپسایسین است که گیرنده‌های گرما در دهان را فعال می‌کند. این ترکیب همچنین خواص ضدالتهابی دارد و خطر ابتلا به بیماری‌های مرتبط با این التهابات را کاهش می‌دهد. 
۲- تامین ویتامین‌ها و املاح: فلفل ماده‌ای غذایی با مقدار فراوان ویتامین‌های A، C، E،K  و B۶ است. البته می‌توان فلفل را منبع غنی از مس، آهن، منیزیوم، منگنز و پتاسیم دانست.
۳- بهبود سرماخوردگی: کپسایسین با تحریک ترشح مخاط تنفسی به پاک‌سازی مجاری تنفسی کمک می‌کند. خاصیت ضدالتهابی فلفل نیز در بهبود علائم مرتبط با سرماخوردگی موثر است. 
۴- تنظیم سطح انسولین: گنجاندن فلفل در رژیم غذایی در تنظیم سطح انسولین موثر است. از همین رو، فلفل خوراکی مفیدی برای مبتلایان به دیابت محسوب می‌شود و بهتر است در رژیم غذایی جای گیرد.
۵- دریافت به‌اندازه آنتی‌اکسیدان‌ها: فلفل منبع غنی از آنتی‌اکسیدان‌ها به‌خصوص دو نوع فلاونوئید به نام‌های کرستین و لوتئین همچنین منگنز و ویتامین E است. 
۶- کاهش چربی‌های بدن: کپسایسین در زمینه کاهش وزن نیز موثر است، زیرا به سوخت‌وساز بیشتر چربی‌ها کمک می‌کند. مصرف فلفل باعث می‌شود روند تحلیل چربی‌ها بیش از حد معمول اتفاق بیفتد.
۷- تسکین آرتروز: مصرف فلفل به تسکین دردهای مرتبط با آرتروز و آرتریت روماتوئید کمک می‌کند که این تاثیر نیز به دلیل کپسایسین است. 
۸- کاهش استرس: فلفل تولید اندورفین را که هورمون افزایش نشاط است، فعال می‌کند. خوردن فلفل تاثیر ضددرد نیز دارد و به بهبود علائم گرفتگی عضلانی مرتبط با استرس کمک می‌کند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.