آگاه: به گزارش مهر، با فصل بهار یکی از اولین گیاهانی که به بازارهای محلی وارد میشود، ریواس است؛ گیاهی ترشمزه با رنگ صورتی تا قرمز و ساقههای ضخیم که طعمی منحصربهفرد دارد. این گیاه هرچند که عمر کوتاهی در بازار دارد اما تاثیرات بلندمدتی بر سلامت بدن میگذارد. ریواس که در طب سنتی ایران و چین از گذشتههای دور مورد استفاده بوده، بهعنوان یک داروی طبیعی برای پاکسازی بدن، کاهش تب و درمان مشکلات گوارشی شناخته میشود. قسمت خوراکی این گیاه، ساقههای گوشتی و قرمزرنگ آن است که طعمی ترش دارد و اغلب در تهیه خورشت، مربا و شربت مصرف میشود. یکی از مهمترین خواص ریواس وجود ترکیباتی مانند آنتوسیانینها، پلیفنولها و ویتامین C است. این مواد با کاهش استرس اکسیداتیو، به تقویت سیستم ایمنی و جلوگیری از آسیبهای سلولی کمک میکنند و پژوهشها نشان میدهد که مصرف منظم ریواس میتواند به کاهش التهاب در بدن و پیشگیری از بیماریهای مزمن مانند دیابت و سرطان کمک کند.
ـ تاثیر مثبت بر کبد و دستگاه گوارش
ـ کمک به کاهش قندخون و کنترل وزن
ـ نقش ریواس در تنظیم کلسترول و سلامت قلب
ـ مناسب برای گیاهخواران و رژیمهای پاکسازی.
یک هشدار جدی؛ زیادهروی نکنید
گرچه ریواس خواص زیادی دارد اما مصرف بیش از اندازه آن ممکن است برای برخی افراد بهویژه کسانی که سنگ کلیه دارند مشکلساز شود. اسید اگزالیک موجود در ساقه ریواس در مصرف طولانیمدت یا بیشازحد میتواند در بدن تجمعیافته و منجر به بروز سنگ کلیه شود. به همین دلیل پزشکان مصرف متعادل و همراه با مایعات فراوان را توصیه میکنند.
نظر شما