۲۱ آبان ۱۴۰۴ - ۱۱:۳۹
کد خبر: ۱۷٬۸۹۶

غذاهای غنی از مواد مغذی، به ویژه آنهایی که سرشار از آنتی‌اکسیدان و ویتامین هستند، می‌توانند با رادیکال‌های آزاد مقابله کنند، آسیب بافتی ناشی از حضور در هوای آلوده را ترمیم کنند و عملکرد کلی تنفسی را بهبود بخشند.

چهار خوراکی ویژه برای روزهای آلوده

آگاه: ریه‌ها دائما در معرض آلاینده‌های خارجی قرار دارند و با گذشت زمان، این مواجهه می‌تواند باعث استرس اکسیداتیو و التهاب شود. گنجاندن برخی ابرغذاها در رژیم غذایی در طول فصلی که دود و غبار آسمان شهر را می‌پوشاند نه تنها ایمنی بدن را افزایش می‌دهد و ریه‌ها را برای آلودگی هوا تقویت می‌کند، بلکه از فرآیند سم‌زدایی طبیعی بدن نیز پشتیبانی و تضمین می‌کند که سیستم تنفسی شما قوی و مقاوم باقی بماند.
در این مطلب به چهار ماده غذایی موثر در تقویت سیستم ایمنی و محافظت از ریه‌ها در برابر آلودگی هوا اشاره می‌کنیم:
  دانه‌های کتان: دانه‌های کتان یکی از غنی‌ترین منابع گیاهی اسیدهای چرب امگا۳ هستند که نقش حیاتی در مبارزه با التهاب ناشی از آلاینده‌ها دارند. یک راه آسان برای گنجاندن دانه‌های کتان در رژیم غذایی، بو دادن خشک آنها و مصرف روزانه یک قاشق غذاخوری است. همچنین می‌توانید آنها را روی سالاد، اسموتی یا ماست بپاشید تا ارزش غذایی آنها افزایش یابد.
  اسفناج: اسفناج یک ابرغذای سرشار از مواد مغذی و سرشار از ویتامین‌های A، C و E است که همگی برای حفظ سلامت ریه‌ها بسیار مهم هستند. مصرف منظم اسفناج به بدن کمک می‌کند تا با رادیکال‌های آزاد مبارزه کند، سیستم ایمنی را تقویت کند و التهاب ناشی از قرار گرفتن طولانی مدت در معرض آلاینده‌ها را کاهش دهد. اسفناج چه به صورت خام در سالاد، پخته شده در ماست (بورانی) یا در آش یا سوپ مصرف شود، یک افزودنی آسان و موثر به رژیم غذایی محافظت در برابر آلودگی هوا است.
  بادام: بادام یکی از مواد آجیل‌های اصلی در خانه‌های ایرانی است و دلیل خوبی هم دارد. این آجیل سرشار از ویتامین E است، یک آنتی‌اکسیدان قوی که برای محافظت از بافت‌های ریه در برابر آسیب ناشی از آلاینده‌ها و سموم شناخته شده است. خوردن یک مشت بادام خیس خورده هر روز صبح یا همراه داشتن آنها به عنوان یک میان وعده سالم در حین پیاده‌روی یا تردد با خودرو می‌تواند به حفظ محافظت مداوم از ریه‌های شما در طول روز کمک کند.
  کلم بروکلی: کلم بروکلی، یک سبزی سرشار از مواد مغذی، سرشار از ویتامین‌های A، C و K به همراه آنتی‌اکسیدان‌های قوی و آنزیم‌های سم‌زدا است. این سبزی از فرآیند سم‌زدایی طبیعی کبد پشتیبانی کرده و به بدن کمک می‌کند تا سموم مضر را به طور موثرتری از بین ببرد. 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.