آگاه: مصرف غذاهای سبک و خنک به همراه استفاده متعادل از میوهها و سبزیجات فصل، بهترین راهکار برای حفظ سلامت در روزهای گرم سال است.رضاپور اذعان کرد: برای پیشگیری از گرمازدگی، پرهیز از غذاهای سنگین مانند حلیم، کلهپاچه و انواع کباب توصیه میشود. در عوض استفاده از غذاهای سبک، مغذی و تابستانی مانند سوپها، آشهای سنتی با سبزیجات تازه، خورشت آلو، عدسپلو، لوبیاپلو، کدو پلو و هویجپلو توصیه میشود. این غذاها با مزاج معتدل و سبک، بهراحتی هضم میشوند و بدن را در برابر حرارت تابستان مقاومتر میکنند.وی افزود: همچنین بهجای استفاده از ادویههای تند و گرم مانند دارچین و زنجبیل، پیشنهاد میشود در فصل تابستان از زردچوبه و تخم گشنیز بهره گرفته شود که مزاجی ملایمتر دارند و برای سلامت معده نیز مناسبترند.
آبدوغخیار غذای ساده و موثر برای تابستان
رضاپور اظهار کرد: یکی از غذاهای سنتی و بسیار مناسب برای روزهای گرم سال، آبدوغخیار است. این غذا با ترکیبی از ماست، خیار، سبزیجات معطر مانند گشنیز و جعفری، به همراه مویز، گردو، کشمش، نمک و تکههایی از نان برشته، طبعی متعادل ایجاد میکند و برخلاف تصور عموم، باعث افزایش بلغم نمیشود. همچنین بهکارگیری مصلحات سنتی در این غذا، مانع از بروز نفخ و ضعف معده خواهد شد.
مراقبت از معده با مصرف نوشیدنیها
وی تصریح کرد: همچنین استفاده از یخ در نوشیدنیها توصیه نمیشود. بهتر است آب را بهصورت طبیعی و غیرمستقیم خنک کرد. در این ایام مصرف نوشیدنیهای سنتی مانند شربت عناب، سکنجبین نعنایی و آبلیمو با لیموی تازه میتواند به تعادل دمای بدن کمک کند.
این متخصص طب ایرانی تاکید کرد: از دیدگاه طب ایرانی مصرف میوهها و سبزیجات فصلی، نقش مهمی در پاکسازی بدن در تابستان دارد. تابستان فصلی پر از میوهها و سبزیجات مفید است و با رعایت اصول تغذیهای بر پایه طب ایرانی، میتوان از عوارض گرمازدگی و اختلالات گوارشی پیشگیری کرد. استفاده از غذاهای سبک، نوشیدنیهای طبیعی و رعایت زمان مناسب برای فعالیتهای بدنی، به حفظ سلامت جسمی در روزهای گرم کمک میکند.
ـ افراد با مزاج گرم و خشک در تابستان بیشتر در معرض کمآبی هستند.
رضاپور اظهار کرد: در روزهای گرم تابستان، افرادی با مزاج گرم و خشک باید بیش از پیش مراقب وضعیت جسمانی خود باشند. براساس اصول طب سنتی ایرانی، گرمای هوا موجب تشدید گرمی در بدن این افراد میشود و آنها را دچار عطش، خشکی پوست، بیقراری، افزایش ضربان قلب و ضعف عمومی میکند.
تغذیه مناسب برای افراد گرممزاج در فصل تابستان
این متخصص طب ایرانی توصیه کرد: رعایت رژیم غذایی مناسب، یکی از مهمترین اصول پیشگیری از گرمازدگی در افراد گرممزاج است.
نوشیدنیهای سنتی برای رفع عطش در تابستان
این متخصص متذکر شد: در فصل تابستان، انتخاب نوشیدنیهای سالم و مناسب بسیار اهمیت دارد. نوشیدن ناگهانی آب سرد ممکن است معده را دچار شوک کند و مشکلاتی چون نفخ و دلدرد ایجاد کند. بنابراین باید نوشیدنیها بهصورت جرعهجرعه و آرام مصرف شوند. شربت آبلیمو با طعم میوه خشک که ترکیبی از ترشی و شیرینی که باید با احتیاط و آهسته نوشیده شود تا به معده آسیبی نرسد، سکنجبین نعنایی که تهیهشده از آب، شکر، سرکه و نعناع است. پس از خنکسازی در یخچال، میتوان آن را با آب سرد ترکیب کرده و نوشید و تخم شربتی یا تخم بالنگو که یک قاشق غذاخوری از این دانهها در یک لیوان آب با یا بدون شیرینکننده طبیعی، نوشیدنیای مفید و خنککننده فراهم میکند.
رضاپور خاطرنشان کرد: استفاده از این نوشیدنیها بهجای نوشابههای گازدار و انرژیزا، گام موثری در حفظ سلامت خانوادهها است و با رعایت تغذیه مناسب، پرهیز از ترکیبات غذایی مضر، انتخاب نوشیدنیهای سالم و تنظیم سبک زندگی، میتوان از بسیاری از مشکلات تابستانی جلوگیری کرد.
نظر شما