هوای سرد اغلب با علائم معمول مانند آبریزش بینی، خارش گلو و افزایش خطر ابتلا به عفونت‌هایی که در این زمان از سال رایج هستند، همراه است.

خوراکی‌هایی برای افزایش ایمنی بدن در زمستان

آگاه: با این حال، رژیم غذایی می‌تواند در این شرایط کمک بزرگی باشد. بر اساس نتیجه مطالعه منتشر شده در نشریه کتابخانه ملی پزشکی آمریکا، کارشناسان به این نکته اشاره کرده‌اند که برخی از ریزمغذی‌ها و میکروب‌های زنده ممکن است خطر یا مدت زمان عفونت‌های تنفسی را کاهش دهند و همچنین منبعی برای تقویت عملکردهای اصلی سیستم ایمنی باشند.
در ادامه این مطلب به غذاهایی که برای سیستم ایمنی مفید هستند و باید در منوی زمستانی شما گنجانده شوند، روش‌های آسان مصرف آنها و همچنین توضیحات مختصری در مورد تحقیقاتی که اثرات تقویت‌کننده سیستم ایمنی این خوراکی‌ها را تایید می‌کنند، اشاره شده است.
 مرکبات (پرتقال، لیمو، لیمو شیرین): مرکبات سرشار از ویتامین C هستند که یک آنتی‌اکسیدان قوی است و بسیاری از سلول‌های ایمنی را حفظ کرده و به جذب آهن از غذاهای گیاهی کمک می‌کند.
 سبزیجات برگ‌دار (اسفناج، کلم پیچ، کلم کیل): ویتامین‌های A، C، فولات و فیبر همگی به وفور در سبزیجات برگ‌دار وجود دارند که به سیستم ایمنی غشاهای مخاطی و دستگاه گوارش کمک می‌کنند.
 ماست و کفیر (غذاهای پروبیوتیک): محصولات لبنی پروبیوتیک یکی از منابع کشت‌های زنده هستند که به حفظ میکروبیوم سالم روده، که تنظیم‌کننده اصلی پاسخ‌های ایمنی است، کمک می‌کنند. ماست ساده یا کفیر را همراه باغذا یا به صورت ماست و خیار و بورانی ماست و اسفناج مصرف کنید.
 ماهی چرب یا جایگزین‌های غنی‌شده (ویتامین D و امگا ۳): یکی از نقش‌های ویتامین D تنظیم سیستم ایمنی است. اگرچه دریافت ویتامین از خورشید بهترین راه در نظر گرفته می‌شود، اما تامین نیاز بدن در زمستان را می‌توان با مصرف ماهی چرب (مانند ماهی سالمون یا ماهی خال‌مخالی) یا یک محصول غنی‌شده با ویتامین D نیز انجام داد.
 آجیل و دانه‌ها (بادام، تخمه کدو): از جمله مواد مغذی موجود در آجیل و دانه‌ها می‌توان به ویتامین E، روی، منیزیم و چربی‌های خوب اشاره کرد که همگی در کنار هم نقش مهمی در غشای سلول‌های ایمنی و دفاع آنتی‌اکسیدانی دارند.
 سیر و زنجبیل:‌ استفاده از سیر تازه در آشپزی و رنده کردن زنجبیل برای تهیه چای یا سوپ، وعده‌های غذایی گرم و تقویت‌کننده سیستم ایمنی را به شما ارائه می‌دهد که می‌توانید از آنها لذت ببرید.
 قارچ: شما می‌توانید خورش و غذاهای سرخ‌شده خود را با قارچ غنی کنید و همزمان از تقویت مواد مغذی سیستم ایمنی بهره‌مند شوید.
 جو دوسر و حبوبات (لوبیا، عدس): شما می‌توانید به مصرف‌کننده دائمی سوپ و جو دوسر خیس‌خورده تبدیل شوید که وعده‌های غذایی زمستانی بی‌نظیری هستند. علاوه بر این از خوراک لوبیا و عدسی هم غافل نشوید.
 غذاهای غنی از روی: روی یکی از مهمترین عناصر برای ایمنی ضد ویروسی و ترمیم بدن است. تحقیقات نشان می‌دهد که مکمل روی می‌تواند در برخی موارد منجر به کوتاه شدن دوره‌های سرماخوردگی شود. مطمئن شوید که به طور منظم منابع روی گیاهی را در رژیم غذایی خود قرار می‌دهید.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.