آگاه: میوه سنجد و گلهای آن به عنوان مواد مغذی برای التیام زخم معده و تب به کار میروند و از طرفی نیز برای درمان بیماریهایی مانند اسهال، تهوع، استفراغ، ناراحتیهای معده، آسم و نفخ نیز استفاده میشود.
خواص سنجد برای معده: سنجد یک ماده غذایی مفید برای دستگاه گوارش است. پودر سنجد یا سویق، معده را تقویت و مکانیسم صفرا را مهار میکند و از این طریق موجب جلوگیری از تهوع و استفراغ میشود.
خواص سنجد برای تقویت استخوانها: سنجد آسیاب شده به دلیل داشتن مقدار زیادی کلسیم، فسفر و منیزیم، در تقویت استخوانها تاثیر زیادی دارد. بهطوریکه مصرف مداوم آن میتواند از بروز پوکیاستخوان جلوگیری کند و در نتیجه به حفظ سلامت استخوانها و دندانها کمک کند.
خواص سنجد برای بهبود دردهای مفصلی: سنجد آسیاب شده دارای خاصیت ضدالتهابی است و میتواند به کاهش دردهای مفصلی و آرتروز کمک کند. مصرف آن به همراه شیر برای بیماران مبتلا به آرتروز توصیه میشود.
خواص سنجد برای تقویت سیستم ایمنی بدن: ویتامین C موجود در سنجد، باعث تقویت سیستم ایمنی بدن میشود و بدن را در برابر بیماریهای مسری مختلف، بهویژه سرماخوردگی و آنفلوانزا مقاومتر میکند.
خواص سنجد برای مشکلات گوارشی: فیبر بالای موجود در سنجد آسیاب شده به بهبود عملکرد دستگاه گوارش کمک کرده و باعث رفع مشکل یبوست میگردد.
خواص سنجد برای سلامت پوست و مو: آنتیاکسیدانهای موجود در سنجد از پیری زودرس جلوگیری کرده و به شادابی و سلامت پوست کمک میکنند. همچنین، ویتامینهای A و E موجود در آن، ریزش مو را کاهش میدهند و حتی باعث تقویت و رشد مجدد موها میشوند.
خواص سنجد برای کنترل قند خون و دیابت: سنجد آسیاب شده به دلیل اینکه حاوی ترکیباتی است که به تنظیم قند خون کمک میکنند، میتواند برای افراد مبتلا به دیابت نوع یک و دو مفید باشد.
خواص سنجد برای کاهش خستگی: سنجد آسیاب شده به عنوان یک ماده انرژیزا عمل میکند و برای افرادی که دچار ضعف جسمی و خستگی مفرط هستند، بسیار مفید است.
خواص سنجد برای کودکان: یکی دیگر از خواص سنجد تقویت سیستم ایمنی است. سیستم ایمنی کودکان ضعیف و آسیبپذیر است و سنجد میتواند آن را تقویت کند.
۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۰۰:۵۵
کد خبر: ۱۲٬۹۴۳
سنجد یک میوه بسیار مفید و پرخاصیت است. سه نوع درخت سنجد در دنیا وجود دارد. این میوه سرشار از فیبر و مواد مغذی و ویتامینهایی از جمله ویتامین C است؛ بر اساس طب ایرانی طبیعت سنجد سرد و خشک است و از همین رو برای افراد با طبع گرم و تَر مناسب بوده و همچنین یکی از خواص سنجد این است که دمای بدن افراد گرممزاج را پایین آورده و رطوبت بدن آنها را میگیرد؛ مصلح سنجد موادی از جمله عسل، شکر قهوهای و نبات است.

نظر شما