آگاه: زردآلو یکی از میوههای بسیار پرخاصیت و پرطرفدار است که هسته آن دارای یک مغز، مشابه بادام بوده که با شکستن هسته، میتوان مغز هسته زردآلو را میل کرد. مغز هسته زردآلو در اغلب اوقات خوشمزه بوده، اما گاهی میتواند مزه تلخی داشته باشد. در زردآلو میزان زیادی فیبر، ویتامین C، ویتامین A، انواعی از آنتیاکسیدانها همچون بتاکاروتن، پتاسیم و آهن وجود دارد. همچنین مغز هسته زردآلو شیرین نیز پس از شکستن هسته آن، به شکل یک بادام است که سبب شده است بسیاری از افراد و بهخصوص کودکان، به خوردن مغز هسته زردآلو علاقه بسیاری داشته باشند و تصور کنند که به دلیل آنکه زردآلو خواص بسیاری دارد، مغز آن نیز سرشار از خاصیت است.
یکی از خواص هسته زردآلو در طب اسلامی که به آن اشاره شده است، دارا بودن آمیگدالین است. تحقیقاتی که در آزمایشگاه انجام شده است، آمیگدالین را بهعنوان یک ماده با خاصیت ضدسرطانی تشخیص دادند؛ اما این مسئله در آزمایشات موسسه ملی سرطان تایید نشده است. با این حال در ساخت برخی داروهای درمان سرطان از این ماده استفاده میکنند.
به دلیل خواص هسته زردآلو خشک شده و عملکرد ضدسرطانی آن، به افرادی که احتمال بالایی برای ابتلا به سرطان دارند یا کسانی که از آن بهبودی پیدا کردهاند، توصیه میشود به تعداد بسیار کم در روز هسته زردآلو میل کنند تا با مصرف زیاد آن به عوارض مصرف هسته زردآلو دچار نشوند. دانههای زردآلو حاوی سطوح بالایی از تیامین است که بهعنوان ویتامینB۱ نیز شناخته میشود که برخی تحقیقات نشان میدهد ممکن است به کاهش فشارخون و حفظ سلامت قلب کمک کند.
مطالعات نشان میدهد که دانههای زردآلو حتی ممکن است از موارد شدید التهاب، مانند آرتریت حمایت کند. هسته زردآلو برای قرنها در طب سنتی چینی برای حمایت از سلامت تنفسی استفاده میشود. مطالعات نشان میدهد که مواد فعال موجود در دانههای زردآلو ممکن است بهعنوان خلطآور یا موادی که ترشحات راه هوایی را افزایش میدهند، با افزایش محتوای آب عمل کنند. دیگر خواص روغن هسته زردآلو برای مو است که به دلیل وجود ویتامین A، فولیکولهای مو را تقویت کرده و به کاهش ریزش مو کمک میکند. همچنین ویتامین E موجود در روغن هسته زردآلو، به رفع خشکی مو و حفظ رطوبت آن کمک میکند.
۹ مرداد ۱۴۰۴ - ۰۰:۳۱
کد خبر: ۱۵٬۰۶۶
مغز هسته زردآلو با طعمی دلپذیر و ظاهری شبیه بادام، سالهاست جای خود را در طب ایرانی و باورهای غذایی باز کرده است.

نظر شما