آگاه: ویتامین D در واقع یک هورمون است و میتواند با تنظیم هورمونهای دیگر، عملکرد سیستم غدد درونریز را بهبود دهد؛ سیستمی که مستقیما مسئول تنظیم قندخون است. همچنین شواهدی وجود دارد که این ویتامین مقاومت به انسولین را کاهش میدهد و اثر ضدالتهابی دارد و التهاب یکی از عوامل شناختهشده بروز دیابت است. پژوهشی تازه نشان میدهد که مصرف ویتامین D در افراد مبتلا به پیشدیابت میتواند امکان بازگشت قندخون به سطح طبیعی را افزایش و خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش دهد. ویتامین D که با نام «کلسیفرول» هم شناخته میشود، یک ویتامین محلول در چربی است و به جذب کلسیم در روده کمک میکند. کمبود آن باعث ضعف و شکنندگی استخوانها میشود. این ویتامین همچنین نقشهای مهمی در بدن دارد، از جمله کاهش التهاب، تقویت سیستم ایمنی و تسهیل سوختوساز قندخون. بدن هنگام قرارگرفتن در معرض نور خورشید این ویتامین را میسازد. ویتامین D همچنین در برخی مواد غذایی مانند ماهیهای چرب، قارچ و محصولات غنیشده، مانند شیر و غلات یافت میشود. به گزارش ایندیپندنت، در حال حاضر هیچ توصیه رسمی برای مصرف ویتامین D بهمنظور کنترل قندخون در پیشدیابت وجود ندارد. با این حال پزشکان توصیه میکنند اگر احتمال ابتلای شما به دیابت نوع ۲ بالاست، سطح ویتامین D خود را بررسی کنید. بر اساس مطالعات، میانگین مصرف روزانه حدود ۴۰۰۰ واحد بینالمللی است، اما میزان مناسب باید بر اساس شرایط هر فرد و با نظر پزشک تعیین شود. نکته مهم این است که مصرف بیش از حد این ویتامین ممکن است خطرناک باشد و باعث مسمومیت، سنگ کلیه، یبوست، مشکلات قلبی و حتی نارسایی کلیه شود.
۲۹ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۲:۱۳
کد خبر: ۱۵٬۶۱۶
ارتباط ویتامین D با قندخون هنوز کاملا روشن نیست، اما یافتههای قبلی نشان دادهاند که مصرف این ویتامین میتواند خطر پیشرفت پیشدیابت به دیابت نوع ۲ را کاهش دهد.

نظر شما