پوسیدگی دندان نوعی بیماری است که در آن بافت سخت دندان (مینا و سپس عاج) تخریب می‌شود. این تخریب به‌وسیله اسیدی که از برخی باکتری‌ها خارج می‌شود به وقوع می‌پیوندد. این اسید خارج‌شده از باکتری‌های مخرب باعث تخریب و پوسیدگی دندان‌ها می‌شود.

با مصرف این ویتامین‌ها نگران پوسیدگی دندان‌تان نباشید

آگاه: مواد غذایی که قند و شکر زیادی دارند باعث تخریب دندان‌ها می‌شود. همین‌طور غذاهایی که نشاسته زیادی دارند نظیر (چیپس) هم در پوسیدگی دندان‌ها نقش دارند. از طرفی تحقیقات ثابت کرده که کمبود برخی از ویتامین‌ها در تغذیه فرد می‌تواند خطر پوسیدگی دندان‌ها را افزایش بدهد. سه ویتامین اساسی که کمبود آنها می‌تواند سبب پوسیدگی و خراب‌شدن دندان‌ها شود عبارت‌اند از: ویتامین‌های A، D و C.
ویتامین A: کمبود ویتامین A سبب اختلال در سلول‌های اپیتلیال می‌شود. این سلول‌ها وظیفه ترشح کلسیم، فسفات، فلوراید، منیزیم و... را بر عهده دارند. همه این مواد به سالم ماندن دندان‌ها کمک می‌کنند. کمبود ویتامین A سبب ضعیف‌شدن مینای دندان می‌شود. نتیجه این کمبود کاهش تراکم مینای دندان می‌شود. تخم‌مرغ، شیر، جگرسیاه، هویج، سبزیجات زرد و نارنجی مانند کدوحلوایی، اسفناج و سایر سبزیجات برگ سبز، از منابع تامین ویتامین A هستند.
ویتامین D : ویتامین D تعادل کلسیم و فسفر را  در بدن کنترل می‌کند. کلسیم و فسفر برای سلامت عاج دندان ضروری هستند. مطالعات نشان داده است که کودکانی که سطح ویتامین D آنها بالاست، پوسیدگی دندانی کمتری دارند. برخی منابع ویتامین D  عبارت‌اند از: آفتاب، منابع گیاهی (غلات و برخی سبزیجات و میوه‌ها)، منابع حیوانی (کره، روغن کبد ماهی، زرده تخم‌مرغ، خامه، جگر، ماهی ساردین).
ویتامین C : کمبود ویتامین C هم می‌تواند سبب التهاب لثه‌ها و خونریزی آنها به‌ویژه هنگام مسواک زدن و سبب ضعف بافت هم‌بند و پوسیدگی دندان‌ها شود. منابع آن هم عبارت است از: پرتقال، زردآلو، گیلاس.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.