آگاه: چربی احشایی نوعی چربی است که در عمق شکم و اطراف اندامهایی مانند کبد و رودهها انباشته میشود و میتواند خطر ابتلا به بسیاری از بیماریهای مزمن را افزایش دهد. بر خلاف چربی زیرپوستی که درست زیر پوست قرار دارد و قابلمشاهده است، چربی احشایی دیده نمیشود، اما در پشتصحنه حضور دارد و مشکلات متعددی برای سلامتی ایجاد میکند. دلیلش هم این است که این چربی از نظر متابولیکی بهشدت فعال است و ترکیبات مضری را وارد جریان خون میکند که التهاب را در سراسر بدن افزایش میدهند. اگر این چربی کنترل نشود، میتواند خطر بیماریهای مزمنی همچون بیماری قلبی، دیابت نوع ۲ و سرطان را بالا ببرد. همه سبزیجات مفیدند اما وبسایت تعذیه خوب Eating Well به نقل از متخصصان تغذیه، این پنج سبزی را بهطور ویژه برای مقابله با چربی احشایی توصیه میکند:
اسفناج: اسفناج سرشار از لوتئین، زیگزانتین و بتاکاروتن است؛ ترکیبات آنتیاکسیدانی از خانواده کاروتنوئیدها که در سبزیجات قرمز، نارنجی، زرد و برخی سبزیجات سبز یافت میشوند. این ترکیبات به مقابله با التهاب کمک میکنند و ممکن است در مهار تجمع چربی نیز نقش داشته باشند.
گلکلم: گلکلم از خانواده سبزیجات چلیپایی و سرشار از ترکیباتی به نام گلوکوزینولاتها است. هنگام خوردن گلکلم، فرآیند جویدن به تبدیل گلوکوزینولاتها به شکل فعال آنها، یعنی سولفورافان، کمک میکند. این ترکیب با کاهش التهاب و بهبود حساسیت به انسولین ارتباط دارد؛ دو عاملی که میتوانند از تجمع چربی احشایی پیشگیری کنند.
کلم بروکسل: کلم بروکسل ترکیبی دوگانه برای مبارزه با چربی احشایی ارائه میدهد، زیرا هم سولفورافان دارد و هم حاوی کاروتنوئیدها است. سولفورافان موجود در کلم بروکسل ممکن است علاوه بر اثرگذاری بر کاهش چربی شکمی، در برابر بیماریهای مزمن مرتبط با چربی احشایی مانند سرطان، دیابت و بیماری قلبی نیز نقش حفاظتی داشته باشد.
آرتیشو (کنگر فرنگی): آرتیشو ازجمله سبزیجاتی است که بالاترین میزان فیبر را دارد و مصرف آن میتواند احساس سیری را افزایش و درنتیجه دریافت کالری کلی را کاهش دهد. فیبر موجود در کنگر فرنگی به رشد باکتریهای مفید روده هم کمک میکند؛ عاملی که در کنترل وزن و کاهش چربی، ازجمله چربی احشایی نقش مهمی ایفا میکند.
کلم قرمز: کلم قرمز بهدلیل رنگ بنفشی که دارد، سرشار از آنتیاکسیدانهایی قوی به نام آنتوسیانینها است؛ ترکیباتی که میتوانند در فرآیند چربیسوزی موثر باشند.
راهبردهای مکمل برای کاهش چربی احشایی عبارتاند از: افزایش مصرف میوه و سبزیجات (به دلیل فیبر و آب بالای آنها)، انجامدادن تمرینهای تناوبی پرشدت (HIIT) برای سوزاندن موثر چربی شکمی، کنترل استرس برای کاهش هورمون کورتیزول، خواب کافی (هفت تا هشت ساعت در شب) برای تنظیم هورمونهای اشتها و در نهایت محدودکردن مصرف الکل به دلیل کالری بالای آن و تاثیر غیرمستقیمش بر افزایش وزن.
۱۷ شهریور ۱۴۰۴ - ۱۳:۰۶
کد خبر: ۱۶٬۰۱۱
یک مطالعه جدید نشان میدهد مصرف برخی سبزیجات مانند اسفناج، گلکلم، کلم بروکسل، آرتیشو (کنگر فرنگی) و کلم میتواند به کاهش چربی احشایی کمک کند.

نظر شما