۱۷ شهریور ۱۴۰۴ - ۱۳:۱۴
کد خبر: ۱۶٬۰۱۴

یکی از سخت‌ترین کارهای خانه‌داری در امور آشپزی، جداکردن پوست گوجه‌فرنگی از آن است.

پوست گوجه‌فرنگی را چطور بگیریم؟

آگاه: ما در این مطلب مسیر درست و صحیح را به شما می‌آموزیم، تا سریع‌تر و ساده‌تر به این مقصود برسید. گوجه‌فرنگی از خوش طعم‌ترین محصولات گیاهی است و محبوبیت فراوانی در میان اعضای خانواده دارد. این محصول فقط به خودی خود استفاده نمی‌شود، بلکه می‌توان با فرآوری آن تولیدات دیگری نیز به دست آورد. در این میان یکی از اقداماتی که در روند فرآوری گوجه‌فرنگی انجام می‌شود، جداکردن پوست آن است که دردسرهای زیادی به دنبال دارد. از تهیه رب گرفته تا پخت املت یا گوجه‌پلو، همگی نیازمند جداسازی پوست از گوشت این محصول است.

دلایل جداسازی پوست گوجه‌فرنگی
ایجاد بافت یکنواخت: قرارگرفتن پوست گوجه‌فرنگی در زیر دندان، هنگامی که از سس خانگی استفاده می‌کنید، کمی آزاردهنده است. برای رسیدن به بافتی نرم و یک‌نواخت جداسازی پوست گوجه‌فرنگی بسیار با اهمیت است.
جلوگیری از طعم تلخ: هنگام تهیه سس یا سوپ وجود پوست گوجه‌فرنگی، باعث تلخی این محصولات می‌شود. با جداسازی این پوست می‌توان طعم شیرین آن را در این نوع غذاها کاملا در زیر زبان حس کرد.

شیوه‌های پوست کندن گوجه فرنگی
شیوه آب‌پز کردن: یکی از شیوه‌های مناسب برای جداکردن پوست گوجه‌فرنگی آب‌پر کردن آن است. برای این کار ابتدا گوجه‌فرنگی‌های سالم، بدون زدگی و سنگین را انتخاب می‌کنید. پس از شست‌وشوی گوجه فرنگی‌ها اضافات آن ازجمله ساقه‌های آن را جدا کنید. در ادامه به وسیله چاقویی تیز زیر گوجه‌فرنگی‌ها به صورت علامت ضربدر، شکاف کوچک و کمی عمقی ایجاد کنید. تلاش کنید داخل ظرف فلزی بزرگ مانند قابلمه، آب را بجوشانید. همزمان ظرفی پر آب سرد همراه با یخ را آماده کرده و کناری بگذارید. پس از به جوش‌آمدن آب، گوجه‌فرنگی‌ها را با آرامش داخل آب‌جوش قرار دهید. گوجه‌فرنگی‌ها به مدت نیم تا یک ساعت باید در آب جوش بماند. البته گوجه‌های کوچک‌تر به زمان کمتری نیاز دارند. مراقب باشید گوجه‌ها داخلی آب جوش نپزد. هنگامی که گوشت گوجه فرنگی‌ها شروع به چین خوردن کرد و پوست آن جدا شد، می‌توانید گوجه‌ها را از ظرف آب جوش خارج کنید و داخل ظرف آب یخ قرار دهید. زمانی که گوجه‌ها حرارت خود را از دست دادند و به انداز کافی خنک شدند، آماده جدا شدن پوست هستند. آنها را از ظرف آب یخ خارج کنید و شروع به کندن پوست گوجه‌فرنگی‌ها با انگشت یا لبه چاقو کنید.
شیوه استفاده از مایکروویو: هنگامی که میزان گوجه‌فرنگی‌ها کم باشد (دو تا سه گوجه) می‌توان از این شیوه استفاده کرد. همچنین این شیوه نسبت به شیوه آب‌پز کردن زمان کمتری می‌برد.ابتدا گوجه‌فرنگی‌ها را شسته و مانند شیوه قبلی زیر آنها به شکل علامت ضربدر برشی کوتاه و کم عمق ایجاد کنید. در ادامه گوجه فرنگی‌ها را داخل ظرفی در مایکروویو قرار داده به مدت نیم ساعت با درجه پرقدرت قرار دهید.
پس از آن گوجه‌ها را از مایکروویو خارج کرده و اجازه دهید، خنک شود. برای تسریع در خنک‌شدن می‌توانید از ظرف آب یخ استفاده کنید. در این شرایط پوست گوجه‌فرنگی آماده جدا شدن است.

محصولات گوجه‌فرنگی
رب: مهم‌ترین محصول گوجه‌فرنگی، رب است. از این محصول که طی فرآیندی سنتی یا صنعتی از گوجه‌فرنگی حاصل می‌شود، در طبخ غذا، طعم دهی و ایجاد رنگ طبیعی استفاده می‌شود.
سس کچاپ: سس کچاپ نیز از گوجه‌فرنگی و به همراه برخی افزودنی‌ها حاصل می‌شود. از این محصول می‌توان برای تکمیل‌کردن غذا و همچنین خوش‌طعم‌ که آن در کنار غذاهای فست فودی ازجمله برگر و سیب‌زمینی سرخ شده بهره گرفت.
پودر گوجه‌فرنگی: این فرآورده که با خشک‌کردن گوجه فرنگی تولید می‌شود، قابلیت ماندگاری زیادی دارد. از آن می‌توان در تهیه سوپ یا چاشنی استفاده کرد.
آب گوجه‌فرنگی: از دیگر محصولات گوجه‌فرنگی است که علاوه بر داشتن مقدار زیادی ویتامین و مواد معدنی، این روزها به‌عنوان یک نوشیدنی محبوب و مقوی برای علاقه‌مندان به آن تهیه می‌شود.
گوجه‌فرنگی خشک‌شده: به وسیله شیوه صنعتی، می‌توان گوجه‌فرنگی را برای طولانی‌مدت خشک و نگهداری کرد. از این محصول می‌توان در تهیه سالاد، تنقلات مانند چیپس یا محصولات آرایشی و دارویی استفاده کرد.
پوره گوجه‌فرنگی: برای انواع خوراک‌های نیمه آماده، سوپ و نوشیدنی از این محصول بهره می‌برند.

فواید استفاده از گوجه فرنگی
تقویت قلب: وجود ویتامین‌های گروه B و پتاسیم نقش مهمی در کاهش فشارخون، کاهش سطح کلسترول و درنتیجه تقویت قلب دارد.
تقویت چشم: در گوجه فرنگی مقدار زیادی ویتامین A، بتاکاروتن و لیکوپن وجود دارد و که در تقویت چشم بسیار موثر است.
خواص ضدسرطان: گوجه‌فرنگی به‌عنوان معجزه گیاهی، به دلیل وجود آنتی‌اکسیدان قوی لیکوپن، نقش مهمی در جلوگیری از رشد سلول‌های سرطانی مانند سرطان سینه، ریه و پروستات دارد.
تقویت سیستم ایمنی‌بدن: وجود ویتامین‌های C و B۹ در افزایش گلبول‌های سفید و تقویت بدن در برابر ویروس‌ها و عفونت‌ها اثرگذار است.
تقویت پوست و موی سر: در گوجه‌فرنگی مقدار زیادی مواد معدنی وجود دارد تکه باعث شادابی پوست و موی سر می‌شود. همچنین از عوامل کاهش شوره سر نیز است.
موثر هنگام بارداری: اسیدفولیک ازجمله ضروریات برای جنین است. همچنین می‌تواند از نقص لوله‌های عصبی جلوگیری کند. گوجه‌فرنگی سرشار از اسیدفولیک است. 
اثرگذار در هضم غذا: وجود فیبر در گوجه‌فرنگی، می‌تواند علاوه‌بر تقویت دستگاه گوارش، به هضم غذا کمک کند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.