آگاه: پژوهشگران دادههای مربوط به حدود هشتهزار فرد ۶۵ ساله و بالاتر را تحلیل کردند و وضعیت کسانی را که بهطور منظم پنیر میخوردند با افرادی که بهندرت یا هرگز آن را مصرف نمیکردند مقایسه کردند. هدف آنها بررسی تاثیر مصرف پنیر بر سلامت شناختی سالمندان بود.
نتایج که در نشریه علمی Nutrients منتشر شده است نشان میدهد افرادی که بهطور منظم پنیر میخورند، در مقایسه با کسانی که پنیر مصرف نمیکنند، ۲۴ درصد کمتر در معرض ابتلا به زوال عقل قرار داشتند.
کارشناسان میگویند چندین عامل ممکن است توضیح دهد که چرا مصرف پنیر با سلامت مغز ارتباط دارد. در این پژوهش آمده است که پنیر «حاوی پروتئینها و اسیدهای آمینه ضروری است که از حفظ سلولهای عصبی پشتیبانی میکنند، همچنین ویتامینهای محلول در چربی مانند ویتامین K۲ که در سلامت عروق و تنظیم کلسیم نقش دارند.»
بهعلاوه، شواهدی وجود دارد که نشان میدهد محصولات لبنی تخمیری میتوانند بر التهاب محور روده ـ مغز تاثیر بگذارند؛ مسیرهایی که تصور میشود در فرآیند افت عملکرد شناختی نقش دارند.
در بخش دیگری از گزارش آمده است: «افزون بر این، لبنیات تخمیری با کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی ـ عروقی و متابولیک مرتبطاند و هر دو از عوامل شناختهشده خطر زوال عقل بهشمار میروند.»
با این حال، پژوهشگران هشدار دادهاند که یافتههای یادشده نباید بهعنوان دلیل قطعی در نظر گرفته شود که خوردن پنیر میتواند از بروز زوال عقل پیشگیری کند. این تحقیق از نوع مشاهدهای است؛ به این معنا که تنها ارتباط را نشان میدهد نه رابطه علت و معلولی. عواملی همچون سبک زندگی، زمینه ژنتیکی و نوع پنیری که مصرف میشود نیز میتوانند بر نتیجه تاثیر بگذارند.
۱۱ آبان ۱۴۰۴ - ۱۱:۵۸
کد خبر: ۱۷٬۵۷۰
بر اساس پژوهشی تازه در ژاپن، خوردن پنیر دستکم یکبار در هفته ممکن است نهتنها میل به لبنیات را برطرف کند، بلکه با کاهش خطر ابتلا به زوال عقل نیز ارتباط داشته باشد.
نظر شما