آگاه: برخی میوهها مانند توت فرنگی، تمشک و میوه کاکتوس ماندگاری کوتاهی دارند و باید زود مصرف شوند، در حالی که میوههایی مثل انار، پرتقال و خربزه میتوانند مدت طولانیتری تازه بمانند.
نگهداری صحیح میوهها در یخچال و فریزر میتواند تازگی و ویتامینهای آنها را حفظ کند. تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید تا زمان دقیق ماندگاری هر میوه و روشهای اصولی نگهداری آن را به شما معرفی کنیم.
میوهها منبع ویتامین و انرژی هستند و نگهداری درست آنها در یخچال و فریزر باعث میشود تازگی و کیفیتشان مدت بیشتری حفظ شود؛ زمان ماندگاری انواع میوهها به شرح زیر است:
زردآلو (رسیده): زردآلو سرشار از ویتامین A است که به تقویت چشمها و پوست کمک میکند و میتوان چهار تا پنج روز آن را در یخچال نگه داشت و برای استفاده طولانیتر، تا یک سال در فریزر سالم میماند.
آووکادو (رسیده): آووکادو با بافت کرمی و چربیهای مفید، دوست قلب و پوست شماست و ویتامین E فراوانی دارد. بعد از رسیدن، سه تا پنج روز در یخچال تازه میماند و اگر له شود و در فریزر گذاشته شود، چهار تا ۶ ماه قابل نگهداری است.
آلبالو / گیلاس: این میوههای قرمز سرشار از ویتامین C و ترکیبات ضدالتهابی هستند و بین چهار تا هفت روز در یخچال تازه میمانند و با فریز کردن، میتوان تا یک سال از طعم و خواصشان بهره برد.
انبه (رسیده): انبه برای بینایی و تقویت سیستم ایمنی بسیار مفید است؛ این میوه لذیذ بعد از رسیدن، پنج تا هفت روز در یخچال تازه میماند و اگر برش خورده و فریز شود، ۶ تا ۱۲ ماه کیفیت خود را حفظ میکند.
خربزه (رسیده): خربزه آبدار و شیرین، سرشار از ویتامین C و پتاسیم است و هیدراتاسیون بدن را به خوبی تامین میکند. در یخچال هفت تا ۱۰ روز تازه میماند و برش خورده آن در فریزر بین ۱۰ تا ۱۲ ماه قابل نگهداری است.
پرتقال: پرتقال که همه آن را به عنوان بمب ویتامین C میشناسند، در یخچال دو تا سه هفته تازه میماند و اگر برش خورده یا آبگیری شود، ۱۰ تا ۱۲ ماه در فریزر قابل نگهداری است.
هلو (رسیده): هلو هم سرشار از ویتامین C و A است که به سلامت پوست و چشم کمک میکند و بین سه تا پنج روز در یخچال تازه میماند و فریز کردن برشهای آن بین ۶ تا ۱۲ ماه امکانپذیر است.
موز (رسیده): موز منبع خوبی از پتاسیم، ویتامین B۶ و فیبر است و به سلامت قلب، عضلات و عملکرد مغز کمک میکند. پس از رسیدن، دو تا پنج روز در یخچال تازه میماند و اگر فریز شود، بین دو تا سه ماه قابل نگهداری است.
گلابی (رسیده): گلابی سرشار از ویتامین C، فیبر و آنتیاکسیدان است و به بهبود هضم غذا، سلامت قلب و پوست کمک میکند. این میوه پس از رسیدن میتواند پنج تا هفت روز در یخچال تازه بماند و برای نگهداری طولانیتر، برش خورده و فریز شده ۶ تا ۱۲ ماه قابل استفاده است.
آناناس: آناناس میوهای استوایی و منبع غنی ویتامین C و آنزیم بروملین
به شمار میآید؛ بروملین به هضم پروتئین و کاهش التهاب کمک میکند. این میوه در یخچال سه تا پنج روز تازه میماند و برش خورده آن بین ۶ تا ۱۲ ماه در فریزر نگهداری میشود.
انار: انار هم یکی از بهترین منابع آنتیاکسیدانها و ویتامین C است و به بهبود گردش خون، سلامت قلب و تقویت سیستم ایمنی کمک میکند. انار در یخچال یک تا دو ماه تازه میماند و دانههای دون شده آن، تا ۱۲ ماه در فریزر قابل نگهداری هستند.
توت فرنگی: توت فرنگی سرشار از ویتامین C، آنتیاکسیدانها و فیبر است و به تقویت سیستم ایمنی، سلامت قلب و پوست کمک میکند. این میوه سه تا پنج روز در یخچال تازه میماند و بین دو تا سه ماه در فریزر قابل نگهداری است.
هندوانه: هندوانه میوهای آبدار و تابستانی است که حاوی ویتامین C، A و مقدار زیادی آب بوده و به هیدراته ماندن بدن و سلامت پوست کمک میکند. پس از برش، میتواند تا دو هفته در یخچال تازه بماند و اگر برش خورده و فریز شود، بین ۱۰ تا ۱۲ ماه قابل نگهداری است.
خرمالو (رسیده): خرمالو میوهای شیرین و نرم است که حاوی ویتامین A، C و فیبر بالا بوده و به سلامت چشم، پوست و دستگاه گوارش کمک میکند. در یخچال سه تا پنج روز تازه میماند و فریز کردن آن بین ۱۰ تا ۱۲ماه باعث حفظ طعم و ارزش غذاییاش میشود.
نارنگی: نارنگی هم سرشار از ویتامین C و آنتیاکسیدانها بوده و به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند و در یخچال یک تا دو هفته تازه میماند و فریز کردن آن تا ۱۰ ماه کیفیت آن را حفظ میکند.
لیمو شیرین: لیمو شیرین به تقویت سیستم ایمنی، بهبود هضم و سلامت پوست کمک میکند. این میوه میتواند سه تا چهار هفته در یخچال تازه بماند و بین سه تا چهار ماه در فریزر قابل نگهداری است.
نکات تکمیلی
نگهداری میوهها نکات سادهای دارد که رعایتشان باعث تازه ماندن و حفظ طعم و ارزش غذایی میشود. با کمی دقت در روشهای قرار دادن میوهها در یخچال یا فریزر، میتوان ماندگاری آنها را به طور قابل توجهی افزایش داد. در ادامه، نکات کاربردی و فوتوفنهایی را برای تازه نگه داشتن میوهها به شما معرفی میکنیم:
میوههای برش خورده بهتر است در ظروف دربسته نگهداری شوند تا طعم و رطوبتشان حفظ شود.
میوههای نرم مانند توت فرنگی و تمشک را برای طول عمر بیشتر بهتر است سریع فریز کنید.
سیب باعث میشود میوهها و سبزیجات دیگر سریعتر برسند؛ آنها را جدا از بقیه نگهداری کنید.
میوههای یخ زده قبل از مصرف نیازی به یخزدایی کامل ندارند و میتوانند مستقیم در اسموتی و دسر استفاده شوند.
فریز کردن میوهها باعث میشود ویتامینها و مواد مغذی آنها تا حد زیادی حفظ شود.
مرکبات را در قسمت سردتر یخچال نگه دارید تا طعم و تازگی آنها طولانیتر حفظ شود.
میوههای با پوست سخت مثل سیب، گلابی و مرکبات بهتر است با پوست فریز شوند تا تازگی و طعمشان حفظ شود.
میوهها را هرگز در یخچال کنار سبزیجاتی که اتیلن تولید میکنند، نگه ندارید؛ این کار باعث رسیدن و خراب شدن سریعتر آنها میشود.
هنگام فریز کردن میوهها، ظرف یا کیسه را کاملا پر نکنید تا هوا جریان داشته باشد و میوهها بهتر منجمد شوند.
موز را میتوان هم با پوست و هم بدون پوست فریز کرد.
نظر شما