آگاه: اسماعیلزاده با تاکید بر نقش تغذیه در کاهش اثرات مخرب ریزگردها تصریح کرد: ریزگردها در حین تنفس وارد بدن شده، به سطح ریهها میچسبند و با ایجاد التهاب و کاهش آنتیاکسیدانها، بهویژه در مایع پوششی ریه، موجب تخریب سلولها و افزایش خطر ابتلا به سرطان بهویژه سرطان ریه میشوند. بنابراین مصرف مواد غذایی ضدالتهاب و سرشار از آنتیاکسیدان میتواند نقش موثری در محافظت از بدن ایفا کند.
توصیههایی برای بهبود تغذیه در روزهای آلوده
افزایش مصرف میوهها و سبزیجات زرد و نارنجی: هویج، کدوحلوایی، گوجهفرنگی، زردآلو، آلو، طالبی، موز و انبه به دلیل دارا بودن بتاکاروتن (پیشساز ویتامین A) نقش موثری در کاهش اثرات مضر آلودگی دارند.
استفاده بیشتر از منابع ویتامین C: مصرف پرتقال، لیمو، نارنج، نارنگی، توتفرنگی، سیب، خربزه، انار، اسفناج، سبزیخوردن، فلفلدلمهای و پیاز توصیه میشود.
گنجاندن جوانهها و مغزدانهها در رژیم غذایی: جوانهها، مغزهای آجیلی و تخم آفتابگردان با دارا بودن ویتامین E میتوانند به کاهش التهاب کمک کنند.
افزایش مصرف منابع امگا ۳: ماهی، گردو و خرفه به دلیل دارابودن اسیدهای چرب مفید برای سلامت ریه بسیار موثرند.
عدم غفلت از خانواده کلم: کلم بروکلی، گلکلم و کلمبرگ دارای موادی هستند که به دفع سموم از بدن و پیشگیری از سرطان کمک میکنند.
گنجاندن مواد غذایی موثر بر کاهش خلط ریوی: هندوانه، پیاز، تخممرغ و سیر به تقویت ریه و کاهش خلط کمک میکنند.
مصرف مکمل ویتامین D: باتوجهبه نقش این ویتامین در تقویت سیستم ایمنی، انجام آزمایش خون برای بررسی سطح آن و مصرف مکمل با مشورت متخصص توصیه میشود.
استفاده از زردچوبه در غذاها: این ادویه حاوی «کورکومین» بوده و در بهبود عملکرد ریوی موثر است.
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت تاکید کرد: در شرایط فعلی، توجه جدی به تغذیه سالم نهتنها یک انتخاب، بلکه یک ضرورت برای مقابله با پیامدهای خطرناک آلودگی هوا بهویژه ریزگردها است.
نظر شما