-
آب و هوا
رگبار و رعدوبرق در برخی استانها برای امروز
رییس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا از بارش رگبار و رعدوبرق و گاهی وزش باد شدید موقت در برخی استانها در طول امروز (شنبه ۱۳ اردیبهشتماه) خبر داد.
-
رفع نیاز برای ساخت هشت نیروگاه
یک شرکت دانشبنیان ایرانی، موتوری مخصوص کولرهای آبی تولید کرده که تا میزان ۸۰ درصد در مصرف انرژی صرفهجویی میکند و در مقایسه با احداث نیروگاه برای تامین نیاز برقی راهحل بهتری است.
-
-
با مصرف این ویتامینها نگران پوسیدگی دندانتان نباشید
پوسیدگی دندان نوعی بیماری است که در آن بافت سخت دندان (مینا و سپس عاج) تخریب میشود. این تخریب بهوسیله اسیدی که از برخی باکتریها خارج میشود به وقوع میپیوندد. این اسید خارجشده از باکتریهای مخرب باعث تخریب و پوسیدگی دندانها میشود.
-
سامسونگ مکان خط تولید خود را تغییر میدهد
دستوپنجه نرمکردن با قوانین تجارت بینالمللی فرایندی پیچیده است و سامسونگ نیز تلاش دارد پس از وضع تعرفههای مالیات بر واردات جدید آمریکا گامهای بعدی برای کسبوکارش را درست بردارد.
-
سبک زندگی
برق انداختن استکان و لیوان کدر شده با راههای ساده
با چند ترفند ساده و مواد در دسترس میتوانید لیوانهایتان را دوباره براق و نو کنید.
-
پرداخت خسارت به ۶۷۳ خودرو در انفجار بندر شهید رجایی
رییس کل دادگستری هرمزگان گفت: تاکنون خسارت ۶۷۳ خودروی آسیب دیده در انفجار بندر شهید رجایی که بیمه بدنه داشتند پرداخت شده و ۱۴۳۲ دستگاه خودروی فاقد بیمه نیز برای جبران خسارت مورد ارزیابی قرار گرفتهاند.
-
رونمایی از سه محصول فناورانه در اینوتکس ۲۰۲۵
همزمان با سومین روز از نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۵، سه محصول فناورانه با حضور معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رییسجمهور رونمایی شد.
-
آیا مصرف زیاد نمک افسردگی میآورد؟
خبری به نقل از پژوهشگران چینی منتشر شده که ادعا میکند سالهاست بررسیها و پژوهشهای علمی ثابت کردهاند که مصرف زیاد نمک با افزایش فشارخون میتواند خطر سکتههای قلبی و مغزی را افزایش دهد.
-
برق تجدیدپذیرها به تابستان میرسد؟
در شرایطی که افزایش دمای هوا و رشد مصرف برق، بار دیگر ناترازی در شبکه برق کشور را به یک چالش جدی تبدیل کرده، انرژیهای تجدیدپذیر بهویژه خورشیدی، به عنوان یکی از اصلیترین راهکارهای عبور از این بحران، وارد میدان شدهاند. وزارت نیرو با اجرای طرحهای متعدد در استانهای مختلف، بهدنبال رساندن ظرفیت نیروگاههای خورشیدی از ۱۷۰۰ مگاوات فعلی به بیش از ۴۷۰۰ مگاوات تا پایان تابستان امسال است.
-
حقوق شاغلان کم است
عضو کمیسیون اجتماعی و نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی گفت: همسانسازی انجام شد اما تفاوت چندانی در حقوق بازنشستگان ایجاد نشد (با توجه به نرخ تورم) و این موضوع براین دلالت دارد که حقوق شاغلان کم است و افزایش حقوق بازنشستگی به دلیل پایه حقوق کم تاثیرگذار نیست.
-
عضو هیات مدیره انجمن انبوهسازان استان تهران:
۶۰ درصد کارگران فاقد بیمه هستند
عضو هیات مدیره انجمن انبوهسازان استان تهران، با ارائه آمار تکاندهندهای از وضعیت ایمنی کارگران ساختمانی، خواستار ایجاد تحول اساسی در نظام بیمه و نظارت بر کارگاههای ساختمانی شد.
-
آیا مجامع استانی سهام عدالت به ایستگاه پایانی میرسند؟
گلایه سهامداران عدالت از عدم برگزاری مجامع
بنابر گفته مسئولان، تا امروز از ۲۸ شرکت استانی سهام عدالت، فقط ۱۶ شرکت سرمایهگذاری استانی مجمع خود را برگزار کردند.
-
بازار خریدوفروش مسکن در چه شرایط به سر میبرد؟
نشانهای مبنی بر حاکم شدن رکود بر بازار
چرا خریداران و فروشندگان به دعا متوسل شدهاند؟ دلیل دلسردی از وام و تغییر تاکتیک همزمان بخش خریدوفروش چیست؟ قیمت مسکن در سال ۱۴۰۴، هنوز نتوانسته جایگاهش میان آمارهای رسمی را پس بگیرد، اما بازار دور از این عافیتطلبیهای محافظهکارانه، به راهش ادامه میدهد. ۳۰ روز فروردین و تقریبا نیمی از اردیبهشت را پشت سر گذاشتهایم.
-
ایران در تقاطع فرونشست و خشکسالی
ایران، سرزمینی که قرنها با قنات و رود و زراعت زندگی کرده، حالا درگیر یکی از پیچیدهترین بحرانهای زیستمحیطی تاریخ خود است؛ بحران همزمان «فرونشست زمین» و «تنش آبی گسترده». هر کدام از این دو میتوانند زیرساختهای کشور را تحت تاثیر قرار دهند.
-
فاجعهای به نام «پسرفت» در صادرات دارو!
گزارش سازمان غذا و دارو از رشد ۳۰ درصدی صادرات دارو، نه تنها یک خبر مسرت بخش نیست؛ که می تواند فاجعه ای به نام «پسرفت» در صادرات داروسازی کشور باشد. دو روز قبل بود که سازمان غذا و دارو با انتشار خبری از قول مسئول صادرات این سازمان، از رشد ۳۰ درصدی صادرات دارو به عنوان یک خبر مسرت بخش یاد کرده و گفته بود که در سال گذشته حدود ۸۴ میلیون دلار صادرات دارو داشته ایم. این در حالی است که این اعداد و ارقام، با آمارهای گمرک در تناقض است.
-
ایران به جمع کشورهای همکار در پروژه ماهنشین چانگِ هشت پیوست
روی خط توسعه
برنامه چانگِ هشت، از برنامههای مهم کشور چین، در بهرهبرداری از سطح ماه و اکتشافات فضایی در ماه است. در برنامه چانگِ هشت، بنا هست یک محموله تحقیقاتی که توسط یکی از مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی ایران ساخته میشود، توسط این کاوشگر در سطح ماه قرار گیرد.
-
خشکی زایندهرود و دمای ۴۰ درجهای در اردیبهشت، اصفهانی ها را غافلگیر کرد
تابستان در دومین ماه بهار
خشکی زایندهرود و عدم بازگشایی آن موجب شده که امسال اصفهان به جای نیمه تابستان، در اردیبهشتماه، دمای ۴۰ درجه را تجربه کند؛ به گفته کارشناسان تابستان جهنمی در پیش رو داریم. آبوهوای استان اصفهان در سازمان هواشناسی کشور، با عنوان معتدل یاد شده است. آبوهوایی که بیش از یکی دو قرن، اصفهان به آن شهره است؛ بهنوعی که سیاحانی مانند «شاردن» در سفرنامههای خود، اصفهان را «زیباترین شهر مشرق» دانستهاند که آبوهوایش به دلیل اعتدال از همه جای دنیا، سالمتر است!
-
نشر صاد با ۴۰ عنوان کتاب جدید در نمایشگاه کتاب
مدیر انتشارات صاد در گفتوگو با آگاه، گفت: حضور انتشارات صاد از سال گذشته به صورت جدیتر آغاز شد؛ زیرا پیش از آن به صورت الکترونیکی در حوزه نشر فعالیت میکرد، اما از سال گذشته، شروع به چاپ افست کردیم و امسال نیز با بیش از ۳۰۰ عنوان کتابدرسی و ششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران حضور خواهیم داشت.
-
روز نجوم و نگاهی به باورهای ستارهشناسی ایرانیان
از جامجم تا اسطرلاب
ستارگان و نجوم در فرهنگ ایرانیان از دیرباز تاکنون جایگاهی ویژه و متعالی داشتهاند.
-
تغییر هویت لوازمالتحریر از محصول مصرفی به محصول فانتزی
بازاری که خاصپسند شد
اگر چرخی در فروشگاههای لوازمالتحریر بزنیم، میبینیم که محصولات لوکس و بهاصطلاح «فانتزی» تعداد بسیاری را در قفسههای این محصولات پیدا کردهاند. با نگاهی به مشتریان این محصولات هم میتوانیم ببینیم که اغلب به دنبال چنین محصولاتی میگردند. همچنین با نگاهی به صفحات فضای مجازی، ذائقه مشتریان و فروشندگان را میتوانیم متمایل به اینگونه محصولات ببینیم. اما چه اتفاقی در فضای فرهنگی بازار لوازمالتحریر در حال وقوع است که به این نتیجه رسیده است؟ در این مطلب به این موضوع میپردازیم.
-
توسط انتشارات کانون پرورش فکری کودکانونوجوانان
«کلاه کیه؟» کتاب جدید مجید راستی منتشر شد
کتاب جدید مجید راستی با عنوان «کلاه کیه؟» بهتازگی توسط انتشارات کانون پرورش فکری کودکانونوجوانان منتشر شد.
-
خاطرهنویسی یا داستانپردازی قدرت خلاقیت در انتقال پیام
نوشتن، مسیری است که از ذهن عبور میکند و راهی به احساسات باز میکند. این توانایی شگرف، ابزاری قدرتمند برای روایتگری و گرهزدن ذهنها و دلها به یکدیگر است. اما تفاوت اصلی سبکهای مختلف نویسندگی در چگونگی استفاده از این ابزارها نهفته است. خاطرهنویسی و داستانپردازی، دو مسیر متفاوت در نوشتن هستند که هرکدام نهتنها زیبایی خود را دارند، بلکه برای انتقال پیام نیز تاثیر ویژهای برجای میگذارند. یکی واقعی و از دل تجربههای زیسته برمیآید، دیگری خیالی و آزاد، اما هر دو، وسیلهای برای خلق ارتباطی عمیق و تاثیرگذار با مخاطب هستند.
-
در همایش یادبود اقبال لاهوری مطرح شد
ایرانیترین غیرایرانی
محمد بقایی ماکان، اقبال لاهوری را بهعنوان «ایرانیترین غیرایرانی» معرفی کرد و گفت: اقبال لاهوری، فردوسی برون مرز است. او همان نقشی را که فردوسی برای ایران ایفا کرد، برای زبان فارسی و فرهنگ ایرانی در شبهقاره ایفا کرد.
-
به یاد محمدرضا لطفی به بهانه سالروز درگذشت او
پیشساز تو من از سِحر سخن دم نزنم
زهرا بذرافکن-خبرنگار گروه فرهنگ: «در اتاق باز شد، یک آدم قدبلندی با ریش کوتاه سیاه وارد شد، بدون سلامی و علیکی، گفت من لطفی هستم. دوتا کاغذ داد به دستم؛ یکی نت آهنگی که ساخته بود و یکی هم شعر مولانا [...] گفتم راجع به شعر صحبت میکنیم، مولانا شعر با همین آهنگ زیاد دارد. گفت نه من برای همین شعر آهنگ ساختم. دیدم با یک آدم یکدنده و لجباز سروکار دارم. توی دلم گفتم حاصل این لجبازی چه خواهد شد، هرچه باشد به پای لجبازی من نخواهد رسید.» آنچه خواندید صحبتهای هوشنگ ابتهاج درباره اولین دیدار با محمدرضا لطفی در رادیو بود. جواد معروفی او را به رادیو فرستاده بود تا آهنگی که ساخته بود را اجرا کنند. حاصل این دیدار تصنیف «بمیرید» بود که به رهبری فرهاد فخرالدینی و در دستگاه ماهور در اوایل دهه۵۰ در تلویزیون ملی اجرا شد.
-
سخنگوی وزارت امور خارجه مطرح کرد
هشدار ایران به آمریکا درباره رفتار متناقض و تحریمها
اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه تحریمهای جدید آمریکا علیه اشخاص حقیقی و حقوقی در ایران و چند کشور دیگر به بهانه همکاری با ایران در حوزههای مختلف اقتصادی و تجاری را بهشدت محکوم کرد.
-
در محل نمایندگی ایران نزد سازمان ملل صورت گرفت
ادای احترام دیپلماتهای خارجی در نیویورک به جانباختگان حادثه بندرعباس
امیرسعید ایروانی، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل و زهرا ارشادی، معاون نمایندگی ایران، از نمایندگان کشورهای مختلف جهان که برای امضای دفتر یادبود حادثه بندر شهید رجایی بندرعباس حضور یافته بودند، استقبال کردند.
-
از ادعای تقلب در سال ۸۴ تا تکرار مواضع لیبرالی در دوره «پسا حصر»
کروبی دیگر شیخ اصلاحات نیست
سال ۸۴ و پس از شکست او در انتخابات ریاستجمهوری ادعای تقلب را مطرح کرد. اولین ادعای تقلب در انتخابات ریاستجمهوری توسط اصلاحطلبان در جریان نهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری کلید خورد. برخی سیاسیون در حالی بر طبل تقلب میکوبیدند که برگزارکننده انتخابات، وزارت کشور دولت اصلاحات بود، اما برخی ناکامان انتخابات تلویحا تقلب در انتخابات را مطرح میکردند و بر این باور بودند که بازنده انتخابات نبودهاند!
-
ایران و نبرد هوشمندانه
در دنیای امروز، هوش مصنوعی دیگر صرفا یک فناوری نوظهور نیست، بلکه به ابزاری راهبردی برای رقابتپذیری اقتصادی، ارتقای بهرهوری و افزایش امنیت ملی تبدیل شده است. کشورهای توسعهیافته و در حال توسعه با شتابی فزاینده در حال سرمایهگذاری در این حوزه هستند تا جایگاه خود را در زنجیره ارزش جهانی تثبیت کنند. در این میان، ایران نیز ناگزیر است گامهای بلندی برای توسعه زیرساختها و توان داخلی در حوزه هوش مصنوعی بردارد.
-
با بهانه گیری آمریکاییها، دور چهارم مذاکرات غیرمستقیم به تعویق افتاد
بـوی «دبـه» مـیآید
دور چهارم مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا پیرامون موضوع هستهای که قرار بود در روز شنبه ۱۳ اردیبهشت در رم برگزار شود، طبق گفته وزارت خارجه عمان که نقش میانجی را برعهده دارد، به دلایل لجستیکی به زمان دیگری موکول شده است.