چگونه تعریق را در تابستان کاهش دهیم؟

آگاه: تعریق یکی از مشکلات تمامی افراد هنگام فصل تابستان است. موضوعی که ممکن است افزایش آن در بدن موجب همراه با عارضه و همچنین نامناسب باشد.

دلیل تعریق چیست؟
عرق‌کردن جزو الزامات و واکنش طبیعی بدن برای کاهش دمای آن است، ولی بیش از اندازه بودن آن می‌تواند برای زندگی افراد به یک عارضه تبدیل شده و سلامت روان آنان را تحت‌تاثیر قرار دهد. این رفتار بدن می‌تواند از دست‌ها، پاها و زیربغل بالاتر رفته و به بقیه اندام بدن بسط یابد. در بیشتر موارد افراد تصور می‌کنند تعرق صرفا در دمای بالای بدن اتفاق می‌افتد، اما باید در نظر داشت عوامل دیگر از جمله اضطراب، شرایط روح و روان و همچنین جسم و حتی غذا و نوشیدنی، بر وضعیت آن موثر است. از عوامل افزایش تعریق در تابستان می‌توانیم به دمای بالا، رطوبت هوا، فعالیت بدنی زیاد، استرس و اضطراب و لباس‌های نامناسب اشاره کنیم.

چگونه می‌توانیم تعریق را کاهش دهیم؟
استفاده از پارچه‌های نازک و قابل تنفس برای پوست: برای کاهش میزان تعریق، توصیه می‌شود لباس‌هایی را انتخاب کنید که از پارچه‌های نازک و سبک ساخته شده‌اند و قابلیت تنفس پوست را فراهم می‌کنند. این نوع پارچه‌ها به گردش هوا کمک کرده و از تجمع گرما و رطوبت جلوگیری می‌کنند. 
استفاده از خنک‌کننده‌های طبیعی: استفاده از خنک‌کننده‌های طبیعی می‌تواند راهکاری موثر برای کاهش تعریق در فصل تابستان باشد. برخی از خوراکی‌ها با تاثیر بر غدد تعریق یا تنظیم مکانیزم‌های بدن، به کاهش تولید عرق کمک می‌کنند. از جمله این خنک‌کننده‌ها می‌توان به خاکشیر، چای سبز، نعناع، موهیتو، آلوئه ورا، هل و عرقیجات گیاهی مانند عرق کاسنی و عرق نعناع اشاره کرد. 
نوشیدن آب: یکی از توصیه‌های پزشکی، نوشیدن آب فراوان برای کاهش دما و خنک‌نگهداشتن بدن است. به همین خاطر تلاش کنید به صورت دائم بطری همراه شما باشد.
مصرف میوه و سبزیجات: مواد غذایی که سرشار از آب، از جمله در میوه‌ها شامل هندوانه، سیب، پرتقال، توت فرنگی، انگور و هلو و همچنین در سبزیجات مانند خیار، کرفس، اسفناج، کاهو و بادمجان، در هیدراته‌شدن بدن کمک می‌کند.
مصرف غذاهای سرشار از کلسیم: از جمله موادی که به کاهش تعریق و همچنین دمای بدن کمک می‌کند، خوردن مواد غنی‌شده از کلسیم از جمله شیر کم‌چرب، ماست، پنیر است.
مصرف غذاهای سرشار از فیبر: غذاهای دارای فیبر، به راحتی هضم می‌شوند؛ این امر باعث کاهش حرارت بدن خواهد شد. از جمله مواد داری فیبر می‌توان به جو دوسر، برنج قهوه‌ای و نان سبوس‌دار اشاره کرد.
مصرف غذاهای سرشار از منیزیم: بادام، بادام هندی، اسفناج، شکلات تلخ و تخمه کدو از جمله مواد سرشار از منیریم است. جسم شما زمان عرق‌کردن، منیزیم از دست می‌دهد. به همین خاطر باید با خوردن مواد مورد اشاره آن را جبران کرد.
خوردن روغن‌زیتون: این روغن غنی از آنتی‌اکسیدان است که می‌تواند به هضم غذا کمک کرده و با کاهش بار سیستم عصبی بدن، تعریق را نیز کاهش دهد.
مصرف مواد غنی از ویتامین ب: ماهی سالمون، تخم‌مرغ، سبزیجات برگدار و گوشت گاو، از جمله مواد دارای ویتامین ب بوده که کمبود این نوع ویتامین عامل افزایش تلاش بدن برای انجام وظایف خود است که این امر، به افزایش تعریق بیش از اندازه منجر می‌شود.
خوردن موز: این میوه طبیعی سرشار از پتاسیم و منیزیم بوده و عامل تعادل مایعات در بدن است. مصرف آن تعریق بیش از اندازه بدن را کاهش می‌دهد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.